Încep lucrările la Centrul Social de pe strada I.L.Caragiale

Administraţia bistriţeană anunţă începerea lucrărilor la Centrul de noapte şi cazare pentru persoane fără adăpost, de pe strada Ion Luca Caragiale, numărul 22.

Potrivit edilului Ovidiu Creţu, capacitatea viitorului centru va fi de 36 de locuri (12 locuri pentru femei şi 24 de locuri pentru bărbaţi) şi va avea drept obiectiv principal creşterea accesului la serviciile orientate spre reintegrarea sociala a persoanelor aflate în stradă.

Proiectul face parte dintr-un pachet de proiecte ambiţioase care vizează municipiul Bistriţa. Sursele financiare necesare obiectivului menţionat vor fi reprezentate din fondurile structurale nerambursabile, iar definitivarea evaluării proiectului se va face în prima parte a anului 2012.

Liliana Coceşiu, director executiv Direcţia de Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bistriţa spune că noul centru de noapte şi cazare de pe strada I.L. Caragiale va avea o suprafaţă utilă de 509,2 mp, fiind complet mobilat şi utilat cu 36 de paturi cu mobilier conex aferent (dulapuri, cuiere, noptiere), cu un oficiu dotat şi mobilat pentru luat masa, un birou administrativ, inclusiv vestiar, un cabinet medical dotat cu mobilier şi echipamente de primă intervenţie, un sistem de supraveghere video şi o centrală termică.

Valoarea totală a proiectului este de 1.888.526,40 lei, din care: 1.318.661,00 lei - asistenţa financiară nerambursabilă solicitată; 1.120.861,85 lei - valoare nerambursabilă din FEDR; 171.425,93 lei - valoare nerambursabilă din bugetul naţional şi 26.372,22 lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

În prezent, în Bistriţa, există un centru cu funcţiuni similare pe strada Dornei, care are o capacitate totală de 20 de locuri, dar numărul solicitărilor este mult prea mare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5