Infracţiuni silvice. Administratorul unei firme din Bistriţa, cercetat pentru fals în înscrisuri!

Administratorul unei societăți comerciale de exploatare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos este cercetat de polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, se aratî într-un comunicat al Poliţiei bistriţene.

         Totul a pornit când olițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat pe un bărbat, de 37 de ani, din Bistriţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,8 mc material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că documentele nu corespund caracteristicilor materialului lemnos, mai precis specia acestuia. Astfel, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, conform Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare totală de 504 lei. De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că, societatea care a emis documentele de proveniență nu a expediat în mod legal materialul lemnos, fiind sancționată contravențional cu suma de 5.000 de lei.

         Ulterior, în perioada 16-19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat verificări la societatea comercială în cauză, stabilind faptul că aceasta ar fi expediat cantitatea de 14,66 mc de cherestea rășinoasă, rezultată din debitarea a 20,09 mc de lemn pentru care nu exista proveniență legală. Societatea a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei și s-a dispus confiscarea contravalorii celor 14,66 mc de cherestea rășinoasă, în sumă de 7.872,42 lei.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5