Îngerii ocrotitori au coborât în „Căsuţa cu poveşti”

Doi îngeri ocrotitori au coborât, cu prilejul zilei Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, în mijlocul copiilor de la Grădiniţacu program prelungit „Căsuţa cu Poveşti” din Bistriţa.

Costumaţi în straie albe, cu paiete sclipitoare şi aripi diafane, îngerii au stat de vorbă cu fiecare copil, s-au rugat împreună cu ei şi le-au dăruit cadouri. La sfârşitul întâlnirii, fiecare grupă a grădiniţei a primit câte o iconiţă reprezentând îngerul păzitor al grupei, care să-i protejeze şi să-i ajute pe copii în momentele grele. Pentru a deveni un înger păzitor al sufletelor acestor copii, educatoarele vor avea de îndeplinit o misiune, scrisă pe un răvaş.

În fapt, întreaga zi de 8 noiembrie a fost dedicată îngerilor. Copiii au desenat şi au confecţionat planşe, tablouri şi picturi cu îngeri. „Ziua îngerilor” – cum a fost denumită ziua de 8 noiembrie în Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” – nu ar fi fost posibilă fără ajutorul, dăruirea şi dragostea unor profesoare ale Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 din Bistriţa, şi anume Adina Bălan şi Mihaela Brendea. „Am hotărât să începem acţiunea aceasta pentru a trezi în sufletele copiilor şi nu numai, a tuturor, acele calităţi ale îngerilor - bunătate, frumuseţe, compasiune, tot ce este legat de lumea pură”, dezvăluie cei doi „îngeri păzitori”.

Proiectul a debutat acum trei ani, alături de profesorul de religie Magda Istrati. Pentru că a fost îmbrăţişat de copii, el a fost extins la mai multe unităţi şcolare. În acest an, ocrotitorii şi prietenii copiilor vor ajunge şi la şcoala din Slătiniţa, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1, Centrul Şcolar pentru Educaţiei Incluzivă nr. 2, la Şcoala Generală nr. 4, dar şi la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]