Interviu cu viitorul. CJRAE Bistrița-Năsăud a premiat câștigătorii celor trei secțiuni!

Comunicat de presă

Joi, 11.04.2024, a avut loc activitatea ,,Interviu cu viitorul”, parte din proiectul educațional al CJRAE BN ,,Zoom pe viitor”. Evenimentul, dedicat elevilor claselor a XII-a, a adus împreună specialiști din diverse domenii profesionale, în dorința de a sprijini elevii în luarea unei decizii informate în carieră. Proiectul ZOOM PE VIITOR, proiect educational înscris în CAEJ, are ca scop sprijinirea elevilor claselor terminale în luarea deciziei de orientare școlară și profesională în concordanță cu profilul lor vocațional.

Am dorit să promovăm acest instrument de dialog, plecând de la ideea că “biblioteca vie nu este un exerciţiu de relaţii publice care caută titluri spectaculoase, nu este o expoziţie de exponate rare şi mai ales nu este o agenţie de recrutare pentru oameni celebri. Biblioteca Vie este un instrument de dialog care aduce oamenii mai aproape unul de celălalt pentru a promova respectul pentru demnitatea umană şi identitatea fiecăruia.” (Abergel, Rothemund, Titley & Wootsch, 2005)

Biblioteca-vie a fost moderată de profesor consilier școlar Harap Cristina, avându-i invitați pe următorii experți: doamna Costeanu Andrada kinetoterapeut/instructor yoga/pilates; doamna Pașca Ramona psiholog clinician/psihoterapeut; domnul Moruțan Alin avocat decanul baroului B-N; domnul Oltean Vlad manager resurse umane Comelf; domnul Pateșan Paul Mihail arhitect; domnul Dr. Souca Ionuț-Vasile medic primar Chirugie generală, Șef de secție. Atmosfera deschisă și interacțiunea autentică au facilitat  schimbul de informații legate de opțiunile de carieră, provocările și satisfacțiile  diverselor profesii.

În a doua parte a întâlnirii au fost premiați câștigătorii concursului „INTERVIU CU VIITORUL”. Tema  a fost crearea unui vision board, mesaj video sau a unui eseu, al cărui/cărei conţinut să transpună, într-o manieră creativă,  propria viziune despre carieră.

Premiile acordate:

Secțiunea 1 Arte vizuale:

Premiul I VIMAN SARA, clasa a XI- a, de la Colegiul Tehnic INFOEL, Bistrița

Premiul II LUPȘA DANIEL, clasa a XII- a de la Liceul Tehnologic Telciu

Premiul III CÎRCU TANIA, clasa a XI a D, de la Colegiul Național ”A. Mureșan” din Bistrița

Secțiunea II Creații literare:

Premiul I MORARIU LUCICA MARIA, clasa a XI a E, de la Liceul Tehnologic de Servicii

Premiul II COTU KARLA, clasa a XII-a B, de la Liceul de Muzică Tudor Jarda, Bistrița

Premiul III IȘTOC FLAVIA MARIA, clasa a XI a, de la Liceul Teoretic ”C.R.Vivu” Teaca

Secțiunea III Mesaj video:

 

Premiul I SCRIDON IOANA DANIELA, clasa a IX-a, de la Liceul Silvic Transilvania, Năsăud

Premiul II GHERMAN RAREȘ și GAVRILOAIE ALEX, clasa a XI-a D, de la C.N.A. Mureșanu, Bistrița

Premiul III MOLDOVAN DAMIAN, clasa a XII a, de la Colegiul Național ”G. Coșbuc” Năsăud

Evenimentul nu putea avea loc fără implicarea profesorilor consilieri și cadrelor didactice din şcoli care au reuşit să valorifice potenţialul copiilor şi  să scoată în evidenţă adevăratele talente.

 

Date contact: CJRAE BN, director Toader Anca Gabriela   E-mail: [email protected]

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5