Investiţie de peste 14 milioane lei în reţeaua de canalizare şi staţie de epurare, la Budacu de Jos

Administraţia locală din Budaci de Jos a semnat contractual de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru un proiect major pentru comunitate, în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre „Construire rețea canalizare și stație de epurare în comuna Budacu de Jos”, cu o valoare totală estimată (cu TVA) de 14.238.868 lei, din care Construcţii+Montaj reprezintă 9.656.424 lei. Cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 334.981.00 lei cu TVA

             “Prin acest proiect vor fi realizate capacităţi fizice extreme de importante pentru infrastructura de apă şi apă uzată din comuna noastră. Este vorba despre 22.802 metri liniari de conductă de canalizare;  8.015 metri conductă de refulare; 471 cămine de vizitare din beton, cu diametrul DN800; 16 staţii de pompare. De asemenea, va fi realizată o  staţie de epurare 2.500 LE. Tot prin proiect, se vor face 7.718 metri liniari de conductă alimentare cu apă, 33 bucăţi de cămine de vane şi 47 hidranţi supraterani”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.  

         Prin etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în Budacu de Jos sunt în implementare alte două proiecte importante. La budacu de Jos, va fi construită o grădiniţă cu program normal, proiectul având o valoare de 840.000 lei. Deocamdată, autorităţile locale sunt în procedură de achiziţie publică a contractului de lucrări. Un alt proiect finanţat din fonduri guvernamentale vizează modernizarea Drumului Comunal 7, 0+000-1+900, Jelna-Satu Nou, cu o valoare de 1.135.911lei.

         „Ne dorim să asigurăm pentru locuitorii noştri condiţii de trai civilizate, ca la oraş, iar asta însemană acces la reţea de apă, de canalizare, drumuri asfaltate, infrastructură şcolară de calitate. Sperăm să ne putem duce la capăt aceste proiecte”, ne-a precizat primarul comunei Budacu de Jos.

         De altfel, autorităţile locale au reuşit şi accesarea de fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Este vorba despre Modernizarea infrastructurii agricole din comună, în valoare de 5,4 milioane lei, dar şi modernizarea căminelor cultural din Buduş şi Budacu de Jos, cu o valoare de aproximativ 2,7 milioane lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5