Investiţii de peste 4 milioane lei, pentru asfaltarea centrului localităţilor Suplai şi Poienile Zagrei

Consiliului Judeţean derulează investiţii de peste patru milioane lei în infrastructura rutieră de pe raza comunei Zagra. În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi a primarului Dumitru Buşcoiu au fost demarate lucrările de asfaltare a patru kilometri de drum în Poienile Zagrei şi Suplai, pe DJ 172.

Concomitent cu aceste lucrări, Consiliul Judeţean a programat şi elaborarea documentaţiei tehnice pentru un tronson de 9 kilometri de drum, între localităţile Zagra – Poienile Zagrei - Suplai.

Valoarea totală a investiţiei este de circa 4.000.000 de lei, fonduri provenite exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean.

          „Mă bucur să văd că odată cu trecerea timpului şi ca rezultat al muncii susţinute de o întreagă echipă, planurile de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud încep să se materializeze. Mă bucur că am reuşit să fim tot mai aproape de concretizarea acestui proiect de infrastructură şi sunt convins c,ă odată cu finalizarea lui, satele de la poalele Ţibleşului vor face un pas important pentru a deveni comunităţi europene”, precizează preşedintele CJ, Radu Moldovan.  

          În Poienile Zagrei, localnicii vor circula pe asfalt, pe cei 2,93 kilometri care străbat satul. De asemenea, vor fi realizate zece podeţe, acostamentele, şanţuri dalate, iar drumurile laterale (10) se vor asfalta pe o lungime de 25 m, având acelaşi sistem rutier ca drumul judeţean. Investiţia presupune şi execuţia unui pereu din piatră brută (pe o lungime de 85 metri), pentru a sprijini terasamentul drumului în această zona, îngustat de spălările repetate ale apei. În urma procedurii de achiziţii publice, contractul a fost adjudecat de SC LDP SA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5