Ioan Oltean: Am închis definitiv absolut toate dosarele! S-a dorit scoaterea mea din viaţa politică! Sunt bine şi în formă!

Ioan Oltean, fost parlamentar şi preşedinte al PNL B-N, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost definitivate toate cele patru dosare penale deschise de DNA în perioada 2013-2015, săptămâna trecută judecătorii pronunţându-se în singurul dosar care a ajuns în instanţă. Fostul lider politic a venit cu aceste clarificări din respect pentru cei care au avut încredere în el şi pentru a clarifica toate problemele care au pus semne de întrebare asupra corectitudinii sale.

          „Săptămâna trecută s-a întâmplat ultimul eveniment, ultimul proces, cauză, în care instanţa s-a pronunţat şi în urma căruia am închis definitiv absolut toate cauzele pe care le-am avut. În perioada 2013-2015, mi-au fost deschise patru dosare penale, cu infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la abuz în serviciu, folosirea influenţei sau autorităţii mele în vederea obţinerii de foloase pentru mine şi pentru alţii şi favorizarea infractorului. Două au fost de răsunet, cea care viza luarea sacului de bani în curtea Bisericii din Chitila, 600.000 euro într-un sac negru legat cu şnur galben, care mi-a creat foarte multe probleme la vremea respectivă şi dosarul care se referă la complicitatea mea la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Din cele patru infracţiuni, una a ajuns în instanţă. Pentru una singură, DNA a întocmit rechizitoriu şi le-a trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul referitor la sărvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu”, a explicat Ioan Oltean.

Fostul deputat bistriţean a precizat că numai acest dosar însumează 13 volume cu 3367 de pagini, cinci ani de luptă în instanţă, pentru ca rezultatul să fie o clasare pe motiv că fapta nu ar exista în Codul Penal. Ioan Oltean nu a fost de acord cu această soluţie, a făcut plângere la Tribunalul Bucureşti, iar miercurea trecută a fost schimbată soluţia şi motivul clasării, şi anume că „fapta nu există”.

De altfel, Ioan Oltean a făcut plângere şi împotriva Ordonanţei privind clasarea dosarului cu „sacul de bani”, DNA clasând cazul pe motiv că nu sunt suficiente probe pentru trimiterea în judecată. Şi în acest caz, soluţia a fost schimbată în baza aceluiaşi articol că „fapta nu există”.

„Vă spuneam şi acum cinci ani şi jumătate, în ultima mea întâlnire, că nu sunt vinovat, că nu am săvârşit faptele pentru care mi s-a deschis dosar penal şi că voi încerca să dovedesc acest lucru. Cinci ani a trebuit să treacă până când instanţele abilitate s-au convins că faptele nu există. Nu vreau să comentez nici într-un fel decât să mă bucur că lucrurile s-au terminat în felul acesta. (...). Despre umilinţa suferită în această perioadă, despre distrugerea carierei mele, despre multe alte lucruri e tardiv să mai discut, ele s-au întâmplat şi au lăsat urme adânci în viaţa mea. Cu toate acestea, mulţumesc Celui de Sus, sunt bine şi sunt în formă, în măsură să fac politică spre nedumerirea multora dintre colegii mei”, a declarat Ioan Oltean.

Fostul deputat a menţionat că aceste dosare au avut rolul de a-l scoate din jocul politic. „S-a dorit scoaterea mea din viaţa politică şi nu aveau altă modalitate, avem rezultate foarte bune, am condus 25 de ani organizaţia din Bistriţa-Năsăud. Întotdeauna, în cei 25 de ani, am fost pe primele zece locuri din ţară. Eram la o vârstă la care încă patru ani aş fi rămas într-o formulă sau alta. M-au scos prin aceste dosare care sunt unele aici, unele la Oradea, la vestitul procuror Munteanu, altele pe la DNA Bucureşti. Nu sunt singurul exemplu, mulţi oameni politici au suferit acelaşi tratament, unii chiar au fost mai grav afectaţi, au făcut şi închisoare luni de zile. Eu am avut noroc pentru că instanţa supremă nu a dat curs cererii DNA să fiu arestat, alţii nu au avut acest noroc şi au făcut ani grei sau luni grele de detenţie. A fost o cheltuială inutilă, distrugerea mea ca om politic şi a familiei. Nu doresc absolut nimănui să treacă prin astfel de momente”, a mai spus Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5