Ioan Oltean: PDL respinge categoric amendamentul UDMR la Constituţie

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, precizează răspicat că formaţiunea pe care o reprezintă respinge categoric propunerea UDMR, arătând că o astfel de iniţiativă nu va avea sorţi de izbândă la votul din Comisia juridică. „Vă asigur că propunerea va fi luată în dezbaterea Comisiei juridice, care analizează proiectul de revizuire a Constituţiei, şi cu certitudine nu va fi votată. Partidul Democrat Liberal categoric respinge o asemenea iniţiativă şi o crede totalmente împotriva actualei Constituţii şi a realităţilor care consacră statul român”, a argumentat liderul democrat-liberal.

Ioan Oltean a menţionat că, în acest context, nu sunt probleme în Coaliţia majoritară, dar grupurile parlamentare, indiferent dacă se află la putere sau în opoziţie, au o anumite atitudine în privinţa unor acte normative extrem de importante. „Zile grele ne face Opoziţia şi nu colegii din majoritate, care se comportă absolut normal. Discutăm, analizăm, până la urmă cădem de acord asupra unei poziţii care să corespundă realităţilor de reglementare a unui domeniu sau altul”, a declarat demnitarul bistriţean.

Declaraţiile deputatului Ioan Oltean vin pe fondul demersului făcut de UDMR pe tema eliminării caracterului naţional al Statului român. Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament în acest sens la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei. Articolul 1 din Constituţia României prevede, la alineatul 1, că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Potrivit amendamentului depus de grupul UDMR, articolul 1. (1) ar urma să aibă următorul cuprins: „România este stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

Comentarii

03/11/11 17:36
Vizitator

Si... care ar fi "smecheria"... care sta stramb in "gatul " UDMR-istilor ? Ei, fac parte din "natiunea romana" , ca "grup etnic compenent"... al acesteia. Cu ce-i "apasa" acest lucru , sau cu ce i-ar avantaja daca ar fi dupa propunerea lor ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5