Ioan Oltean, sub control judiciar

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, de instanţa supremă, în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi seară, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean şi a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar, scrie Mediafax.

Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Deputaţii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de corupţie în dosarul despăgubirilor ANRP.

Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, astfel că Rotaru a obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuţa Dumitrean, care era preşedintele instituţiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Mihai Rotaru, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici au fost arestaţi de instanţa supremă pe 28 noiembrie şi puşi joi în libertate după ce ICCJ le-a admis contestaţiile.

Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 1 milion de lei, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PNL. Măsura i-a fost comunicată joi deputatului.

Comentarii

13/12/15 11:47
Comentator

Lasati dom' Nelutzu... ca "trece" si asta... ! Faci m'ata acolo 1-2 ani la " Beciul Domnesc"... si de acolo cand "iesi" esti "caldutz"... ca n-o sa-ti confiste nimeni... nimica ... nimnicutza... ! Pe cati din cei pe care "voi de fapt " ( cei din PDL... ) ati inceput sa-i plasati pe mana DNA-ului, au fost executati silit si li s-au luat averile ? La nici unul... deci... stai "linistit" ca nici la m'ata ... !
In Romania, daca vrei sa faci avere... nu trebuie sa muncesti nimic si sa-ti "frangi oasele" spetindu-te ci doar ( prin spaga ) te infiltrezi adanc in "politica"... , ocupi ceva functii "babane"... FURI TOT CAT POTI ... si "dupa"... , dai si tu acolo... "inapoi"... ( de unde ai furat ) sa mananca si gura "lor " ceva... si in "rest"... ramane si la "gura m'atale sufficient " ! Nu ?!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5