De la Teaca la Barcelona

Ioan Păcurar a făcut “un car alegoric” pentru extratereştii de pe Camp Nou

Ioan Păcurar, din Teaca, este unul din cei 44,2 milioane de fani ai echipei FC Barcelona. Ca orice suporter înflăcărat, care nu a ajuns încă pe cel mai iubit stadion din lume, bistriţeanul şi-a imaginat terenul unde este pus în valoare cel mai bine stilul tika-taca.

Păcurar a făcut “o bijuterie sportivă”, adică un car pe care l-a vopsit în culorile Barcelonei. Poate părea ceva banal, însă explicaţia dată de fanul bistiţean ne contrazice.

“Carul nu este doar un mijloc de transport. Este un simbol de rang social, apanajul elitelor. De multe ori, par a fi vehicole exclusiv zeieşti, apanaje mai degrabă ale zeilor decât ale muritorilor. Este un car dedicat extratereştrilor Barcelonei”, ne-a declarat Păcurar.

Deocamdată, carul poate fi văzut la Pensiunea “La Măria din Deal”, însă visul lui Ioan Păcurar este să-l prezinte şi celorlalţi fani de pe Camp Nou şi, de ce nu, să-l scoată la licitaţie.

Fanii Barcelonei au idei care mai de care mai trăsnite pentru a-şi arăta dragostea faţă de “cea mai frumoasă echipă din lume”. Trei fani catalani pregătesc, de exemplu, o carte – “Gracies Pep” – care cuprinde 1000 de dedicaţii pentru antrenorul Pep Guardiola. Acum doi ani, toţi suporterii şi-au scos în balcon steagurile şi fularele echipei. Barcelona, după cum spune şi sloganul, este “ceva mai mult decât un club” de fotbal, este o stare de spirit care a prin rădăcini în întreaga lume.

Comentarii

10/08/11 13:20
alina

da parca era al Stelei , acuma a ajuns la Barcelona ???

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5