Ioan Ţintean, contabilizând voturile: 7 primari, 3 consilieri judeţeni şi 102 consilieri locali

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, susţine că rezultatele acestor alegeri au confirmat partidul ca a treia forţă politică în Bistriţa-Năsăud şi la nivel naţional. La nivel judeţean, ALDE a obţinut un scor politic de 8,21%, iar în urma redistribuirii a ajuns la 9,52 procente. Faptic, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Bistriţa-Năsăud are 7 primari, respectiv Gheorghe Bălăjan (Dumitra), Traian Simionca (Livezile), Ioan Moniţa (Romuli), Ioan Cămărăşan (Silivaşu de Câmpie), Ioan Mate (Sânmihaiu de Câmpie), Sever Mureşan (Telciu) şi Dumitru Tomşa (Urmeniş). De asemenea, ALDE are trei consilieri judeţeni – Ioan Ţintean, Constantin Braşoveanu şi Mirela Cârcu, plus 102 mandate de consilier local.
„Îmi felicit colegii care au obţinut rezultate bune. (...) Votul acordat de către conjudeţenii noştri a confirmat că ALDE este a treia forţă politică şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, aşa cum este şi poziţionat pe ţară. La întâlnirea pe care am avut-o cu domnul Braşoveanu, la Bucureşti, cu toţi şefii de filiale judeţene, în faţa conducerii centrale, Filiala Bistriţa-Năsăud ocupă locul 7 pe ţară. Acest lucru nu este de ajuns şi nu mă face să fiu foarte mulţumit, pentru că în ceea ce mă priveşte cred că în Bistriţa-Năsăud rezultatele ar fi putut fi şi mai bune, dacă nu apăreau sincope sau inadvertenţe în ce priveşte gândirea unitară a strategiei pe care trebuia s-o urmăm”, a declarat Ioan Ţintean în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit acestuia, rezultatul alegerilor arată că „un partid mic, atunci când face alianţe cu un partid mare, ori face alianţă cap-coadă şi lucrurile merg bine, dar atunci când se fac alianţe secvenţiale, întotdeauna partidul mic este dezavantajat”. Liderul ALDE BN crede că din această cauză au fost pierdute aproximativ 1500-1700 de voturi, care ar fi însemnat un plus la Consiliul Judeţean. Mai mult, ALDE a mizat că primarii care şi-au piedut mandatele în 2012, acordându-li-se încă o şansă, vor obţine rezultate bune. Niciunul din cele cinci cazuri nu a reuşit acest lucru, la Şanţ, Bistriţa, Feldru, Nimigea, Prundu Bârgăului. Mai mult, la Prundu Bârgăului este „o situaţie ruşinoasă”, pentru că ALDE nu are nici măcar un consilier local, cu toate că Ilie Avram a fost ajutat şi de Mircea Mereuţă.
„Oamenii au acordat, totuşi, votul unui partid mic, nou, în formare, cu o vechime de 10 luni. Accentul pe care l-a pus preşedintele Tăriceanu a fost acela că am dat doar un mic examen, în care am avut şi rateuri, examenul de maturitate se va da în toamnă. Consider că suntem pregătiţi pentru a ataca singuri alegerile pentru parlamentare, doar faptul că ai fost parlamentar, preşedinte nu ajunge, ci trebuie foarte multă muncă, implicare şi responsabilitate”, a mai spus Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5