Ioan Turc: Vicele Niculae a început să bată câmpii despre ultima alocare de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

Vicele Niculae a început să bată câmpii despre ultima alocare de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, uitând să le spună bistrițenilor câteva lucruri:

- În fiecare an, execuția bugetului Primăriei municipiului este una deficitară, rămânând necheltuite importante sume de bani, de ordinul milioanelor de euro. De exemplu, doar în acest an, din bugetul secțiunii de dezvoltare, banii au fost cheltuiți doar în proporție de 19,44%.

Aceasta în condițiile în care Bistrița nu are asfalt pe zeci de drumuri de pământ, nu are canalizare în multe zone, nu avem un sistem de preluare a apelor pluviale, nu există iluminat public pe multe străzi, nu are locuri suficiente în creșe si gradinite, nu au fost amenajate parcări rezidențiale și nerezidențiale,

- Din acest motiv, nici guvernele Dragnea (Grindeanu – Tudose - Dăncilă) nu alocaseră bani administrației PSD din Primăria Bistrița, iar primarul Crețu se lamentase în presă în mai multe ocazii. La alocările din cotele defalcate din TVA, în toată perioada guvernării PSD, municipiul Bistrița primise 0 (ZERO) lei. Deci nici chiar pesediștii nu consideraseră că administrația locală de aici e capabilă să investească bani guvernamentali.

- Vicele mai uită să spună că guvernul PSD a pus în sarcina bugetelor locale plata asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități. Dacă până atunci 90% din bani erau de la Guvern, iar 10% din bugetele locale, PSD a inversat totul și primăriile trebuiau să contribuie cu 90%. A fost nevoie ca guvernarea liberală să intervină pentru reglementarea situației, în primă fază cu 50-50%.

- Vicele se face că uită cum, recent, în scop electoral, din bugetul public al Bistriței a alocat 1 milion de lei pentru o echipă de liga a treia fără palmares, fără niciun fel de obiective stabilite și fără transparența cheltuirii banilor primiți.

- Același vice este cel care a dispus și ultimul tun dat bugetului local pentru gaura neagră numită Pârtia Cocoș, municipalitatea mai achiziționând, în plină vară, un tun pentru zăpadă în valoare de 131.500 de lei.

- Îi spun vicelui Niculae sau direct consultanților lui că Primăria Bistrița nu este o bancă în care Guvernul să își plaseze banii pentru a nu fi cheltuiți. De la nivel central, nu finanțează nimeni incompetența administrativă dovedită.

- Îi asigur pe bistrițeni că Guvernul va susține masiv toate programele de dezvoltare pentru municipiul nostru pe care ni le dorim implementate după alegerile locale.

Ba #SePoate!

Articol electoral comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de SC RĂSUNETUL MEDIA SRL – WWW.RASUNETUL.RO, CUI mandatar financiar 21200012

Comentarii

17/09/20 09:07
Toni

Lamentările viceprimarului Cristian Niculae (alias Wannabe) cu privire sunt lipsite de orice temei. Wannabe contestă modul de împărțire a banilor din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, invocând favorizarea localităților conduse de liberali fată de celelalte, de parcă guvernele PSD nu făceau abuzuri si mai mari favorizând primăriile lor. In realitate alocările actuale sunt mai aproape de normalitate prin faptul că primăriile din comunele mici care nu au potential economic au primit mai multi bani decât cele din orase sau comunele mari, pentru a-si putea acoperi cheltuielile de functionare .
In schimb, anul trecut inainte de alegerile europarlamentare când Liviu Dragnea zburda liber si guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă era pe cai mari, alocările bugetare se făceau intr-un mod si mai discretionar in favoarea primăriilor PSD-iste , aducând in pragul disperării administratiile conduse de primari PNL. Un exemplu de persecutie din partea PSD este comuna Runcu Salvei, condusă de un primar PNL, in ciuda faptului că aici este locul de bastina a lui Vasile Dâncu, ideologul socialistilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5