Ionel Moişan, bârgăuanul ce-şi croieşte o carieră militară

Să urmezi o carieră militară nu este doar un lucru frumos ci şi unul care presupune devotament faţă de ţară chiar cu preţul propriei vieţi. Haina militară îţi dă nu doar ţinută ci şi impune un anumit standard, de la echilibrul propriei vieţi la model pentru cei din jurul tău. Armate este instituţia în care românii încă mai au încredere în proporţie covârşitoare. Poate că acestea sunt câteva din motivele pentru care Ionel Moişan, din Bistriţa Bârgăului, a ales să urmeze o carieră militară.
Absolvent al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, tânărul bârgăuan a fost admis la Academia Tehnică Militară din Bucureşti, la profilul Calculatoare şi Sisteme Informatice pentru Apărarea şi Securitatea Naţională.
Încă o dată s-a dovedit că aşchia nu sare departe de trunchi, mama lui, Felicia Peştean, fiind profesoară de Limba şi literatura română la Mureşenii Bârgăului.
Pentru admiterea la Academie au fost susţinute examene la engleză, matematică şi fizică, concurenţa fiind mare, iar probele destul de grele.
Îl felicităm pe Ionel Moişan pentru rezultatele deosebite din cei patru ani de la Colegiul Militar şi-i dorim mult succes pe mai departe la Academia Tehnică Militară. Peste ani să ne întâlnim cu un militar de carieră care să conducă, de ce nu, Unitatea Militară de la el de acasă, de la Prundu Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5