În cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii”,

IPJ atrage atenţia asupra delicvenţei juvenile

În această săptămână, Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează, la nivel naţional, campania preventivă numită generic „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. În fiecare zi din cadrul acestei campanii, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor propune acţiuni specifice. Astăzi, vor fi organizate acţiuni pe tema delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Poliţiştii de prevenire şi proximitate vor merge în unităţile şcolare pentru a prezenta imagini relevante cu situaţii de victimizare a minorilor, şi anume, accidente rutiere cu scutere, mopede, fapte de violenţă domestică, abuzuri sexuale, furturi sau tâlhării.

Mâine, proiectul va continua pe tema prevenirii criminalităţii în mediul rural, în timp ce joi acţiunile vor viza infracţiunile silvice.

În ultima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, Inspectoratul de Poliţia Judeţean va organiza o serie de acţiuni pe linie de siguranţă rutieră.

Acţiunile au debutat ieri la Bistriţa printr-un simpozion care a relevat „Medierea în comunitate”, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai societăţii civile implicate în gestionarea conflictelor în comunitate, şi anume Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Comunitară, Instituţia Prefectului, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi organizaţiile nonguvernamentale PROADO şi „Pro Familia”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5