Ipostaze, noua revistă a Bibliotecii Judeţene

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a lansat pe piaţă o nouă revistă culturală – „Ipostaze”. La început de drum, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, spune: „Sunt convins că revista „Ipostaze”, editată în premieră de către Biblioteca Judeţeană, este un mijloc perfect de atragere a tinerilor înspre lectură, înspre carte. O metodă inedită prin care tinerii să poată redescoperi biblioteca şi să devină utilizatori ai acesteia”.
Colectivul redacţional este format din directorul Bibliotecii – Ioan Pintea, şi are ca redactori pe profesoarele Alina Tomi şi Roxana Kovacs şi pe elevul Alex Mogovan şi îşi propune ca împreună cu elevii, profesorii şi cei care preţuiesc cartea să dea întrupare cuvântului şi prin intermediul publicaţiei.
La rândul lui, managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, scrie despre dragostea pe care trebuie să o avem pentru bibliotecă: „Nu poţi să lucrezi într-o bibliotecă dacă nu o iubeşti, dacă nu iubeşti, dacă nu preţuieşti din toată inima, cărţile, cititorii şi scriitorii... Tot ceea ce este bun, înălţător şi ziditor în viaţa mea s-a edificat cu ajutorul cărţilor... Sunt un produs al cuvântului, o creaţie a cărţilor pe care le-am selectat şi le-am citit”.
Formatul, atipic pentru revistele culturale, este unul atractiv pentru generaţie tânără, revista fiind viu colorată, iar textele menite să apropie pe tineri de carte. Din sumar amintim interviul lui Olimpiu Nuşfelean cu Dorin Tudoran, cel al Roxanei Kovacs cu Dan Lungu, dar şi cu Ioana Bradea. Alina Tomi vorbeşte despre lectura care ne poate face fericiţi, iar Alex Ştefănescu îi invită pe tineri să descopere literatura. Imelda Chinţa scrie despre Ioana Nicolae, iar Alexandru Naghiu ne arată ce citesc tinerii.
La rubrica „Arhive” ne întâlnim cu personalitatea lui Alexandru Odobescu, iar la portrete cu filozoful bistriţean George Purdea şi întâlnirile acestuia cu Constantin Noica.
Sub genericul „Petru Creţia 90” ne întâlnim cu un text semnat de Niculae Vrăsmaş. Poezie, proză, recenzii, dar şi date despre cartea veche ce se află în fondul Bibliotecii Judeţene găsim în primul număr al publicaţiei care a fost dăruită la Târgul de Carte Coşbook, în sute de exemplare, tinerilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5