ÎPS Mitropolitul Andrei, la conferinţa preoţească de la Beclean

ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Albei Crișanei și Maramureșului, a prezidat joi lucrările conferinței preoțești de primăvară ținute la sediul Protopopiatului Ortodox Beclean pe tema unică dezbătută în întreaga Patriarhie Română: “Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”.

Întâlnirea a început cu un “Te Deum”, după care au urmat dezbateri și completări pe marginea expunerii făcute de către preotul Maftei Hiticaș din parohia Borleasa. Au prezentat similitudini între perioada constantineană și cea contemporană mai mulți slujitori ai Bisericii: Ioan Pestina (Corvinești), Alexandru Buia (Șieu Odorhei), Antal Dacian (Nușeni), Vasile Cherhaț (Beclean), Claudiu Zinveliu (Beclean), Cristian Dragoș (Budești), preotul militar Iuliu Șomodean.

În final, ierarhul le-a dăruit participanților câte o carte, nu înainte ca părintele protopop Doru Zinveliu să-i mulțumească pentru prezența în mijlocul credincioșilor din Beclean și la prezidiul conferinței de primăvară a preoților din zonă. Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea unor aspecte administrative de către părintele inspector Ioan Buda și cu sublinierea ideii de implicare socială a bisericii.

Exemplul în acest sens vine chiar de la Centrul Misionar Social-Cultural “Sfântul Apostol Andrei” din localitate și manifestările organizate de 1 Iunie, când copilăria va fi sărbătorită în centru, cu jocuri și cântece, dansuri și concursuri, desene pe asfalt, competiții în aer liber, picturi pe față, karaoke, concertul trupelor locale “Big City” și “Color of Sound”, multe premii și surprize.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5