Iulian Stroe (PC BN): Reducerea TVA-ului la pâine va conduce la reducerea evaziunii fiscale

Preşedintele filialei judeţene a Partidului Conservator, consilierul judeţean Iulian Stroe, consideră că decizia Guvernului de a reduce taxa pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, este una benefică, contribuind la creşterea naturală a încasărilor la buget, dar şi la reducerea evaziunii fiscale în domeniul morăritului şi panificaţiei.

          “Partidul Conservator a fost unul dintre iniţiatorii şi susţinătorii reducerii TVA de la 24% la 9%, încă din anul 2006. Economiştii au făcut un studiu şi s-a demonstrate că această reducere este benefică, în primul rând ca impact asupra eveziunii fiscale, iar în al doilea rând, din punct de vedere al consumului de produse cât mai sănătoase. Deficitul bugetar de aproape 100 milioane lei va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi la produse de lux”, a menţionat Stroe.

          Potrivit liderului conservator, în prezent, evaziunea fiscală în zona morăritului şi panificaţiei este de circa 70%, fiind estimată o scădere semnificativă până la finele anului 2013. “Statul român are nevoie de o creştere naturală şi pozitivă a încasărilor la buget, nu prin introducerea de noi taxe”, a completat Iulian Stroe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]