Jandarmii Montani Rodna, în sprijinul turiştilor pe pârtia din Valea Blaznei!

Jandarmii montani din Rodna asigură în această perioadă măsurile de menţinere a ordinii publice pe traselele turistice, dar mai ales în zona Valea Blaznei, la cota 1.100 m, unde turiştii care iubesc sporturile de iarnă beneficiază de pârtia de schi amenajată şi omologată.

„Având în vedere faptul că prezenţa zăpezii permite folosirea optimă a pârtiei, zona este foarte frecventată de turişti, mai ales la sfârşit de săptămână. În lungime de 1.500 de metri, această pârtie are un grad de dificultate mediu şi greu. Schiorii au la dispoziţie aici cel mai lung teleschi din ţară de 1.480 m”, precizează Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

***

Pentru evitarea unor probleme în perioada imediat următoare Jandarmeria montană din Rodna şi Piatra Fântânele vă sfătuieşte să respectaţi o serie de reguli, pentru prevenirea accidentelor în zonele montane în perioada următoare. În caz de accident, anunţaţi Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate şi când s-a produs accidentul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5