La Bistriţa, onor şi recunoştinţă pentru eroii României

De Înălţarea Domnului Iisus Hristos, de Ispas, s-a sărbătorit, într-un emoţionant şi vibrant ceremonial militar şi religios, Ziua Eroilor din România, o zi cu mare reverberaţie patriotică şi cu puternice sentimente de recunoştinţă pentru eroii neamului, care s-au jertfit, pe altarul patriei, pentru a fi ceea ce suntem astăzi.
Cu acest deosebit prilej, Instituţia Prefectului, împreună cu C.J.C. B-N, Primăria municipiului Bistriţa şi Garnizoana Bistriţa au organizat o manifestare de suflet şi recunoştinţă faţă de jertfa supremă a eroilor neamului.
Ceremonialul militar-religios a debutat cu acordarea onorului militar subprefectului Ovidiu Frenţ, urmat de salutul „Drapelului de luptă”, intonarea Imnului Naţional al României, după care s-a oficiat serviciul religios de către un sobor de preoţi. Au fost prezenţi primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul George Avram, subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dorin Popescu, parlamentarii Ioan Oltean, Daniel Suciu, Stelian Dolha.
Subprefectul Ovidiu Frenţ a rostit o vibrantă şi emoţionantă alocuţiune, prin care a omagiat şi cinstit cum se cuvine memoria eroilor României. Moment solemn la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş din Bistriţa, unde conducerea judeţului, conducerea locală, Garnizoana Militară Bistriţa, instituţiile descentralizate, partidele politice, Clubul Monarhiştilor etc., au depus coroane şi jerbe de flori.Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea impecabilă a Gărzii de Onoare şi salutul profesionistei Muzici Militare a garnizoanei.
În finalul evenimentului, C.C. M. „George Coşbuc” a organizat un frumos şi sensibil spectacol, având în repertoriu cunoscute şi apreciate cântece patriotice interpretare de Orchestra condusă de prof. Ioan Lazăr şi solistele Cristina Livia Scurtu, Adina Băieşiu şi Ionela Lechinţan.
Recunoştinţă şi onor eroilor neamului, Dumnezeu să ocrotească România!

Comentarii

29/05/14 14:50
Vizitator

Cu toate ca Bistrita dispune de unul din cele mai bine realizate Cimitire ale eroilor, de cativa ani incoace, sarbatoarea dedicata cinstirii memoriei acestora se organizeaza cu dispret, langa controversatul monument in forma de SULA amplasat langa prefectura. Controversatul monument a fost instalat in 2009 exact pe locul de unde a fost mutat bustul lui Petru Rares, numai pentru a satisface comoditatea politicienilor de astazi de a nu se mai deplasa la locul unde isi dorm somnul de veci eroii neamului, nici macar odata pe an. Cu prilejul sfintirii cimitirului eroilor pe data de 28 1ugust 1938, dupa Sfanta Liturghie savarsita la Catedrala ortodoxa, s-a organizat o procesiune la care participantii au strabatut pe jos distanta de la Catedrala la Cimitirul Eroilor. De aceea, ar trebui ca monumentul eroilor sa fie amplasat in Cimitirul eroilor de pe str. Tarpiului, iar in Piata Petru Rares trebuie sa revina statuia domnitorului, care da si numele pietei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5