1 septembrie

La Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud

Pentru cadrele didactice din toată ţara ziua de 1 septembrie a fost prima lor zi din noul an şcolar. În aceste două săptămâni, până la întâlnirea cu elevii, ei vor avea diferite activităţi absolut obligatorii pentru demararea în cele mai bune condiţii a noului an şcolar.

La Colegiul Naţional „George Coşbuc”, profesorul Dorel Alexandru Coc, directorul liceului, alături de colegele sale, prof. Steluţa Vâju – director adjunct, şi prof. Daniela Chira – director educativ, au susţinut o şedinţă prelungită la care au luat parte toate cadrele didactice din liceul reprezentativ al oraşului.

Astfel, a avut loc repartiţia claselor I-XII, accent deosebit punându-se pe clasele I, V şi IX (6 clase de a IX-a); au fost stabiliţi diriginţii tuturor claselor; a fost pusă la punct structura anului şcolar cu toate noutăţile apărute; amenajări cabinete, în special la cele de istorie-geografie, unde încă nu au sosit materialele comandate pentru a le îmbogăţi pe cele existente; spaţiul este insuficient faţă de numărul mare de elevi olimpici la aceste materii; s-a stabilit ziua când vor face vizita medicală, inclusiv testarea (examenul) psihologic. Pentru aceasta vine o echipă, o comisie specială, la unitatea de învăţământ, spre a se evita aglomeraţia de la uşile medicilor specialişti sau de familie.

Taxa pentru vizita medicală va fi suportată în proporţie de 2/3 din total de către sindicatul colegiului. Această hotărâre a fost adusă la cunoştinţa cadrelor didactice de către prof. Simona Catarig, liderul sindical din liceu.

Majoritatea membrilor sindicali au fost nemulţumiţi de cei de la CAS judeţeană pentru netransparenţă, întrebând „ce se întâmplă cu banii încasaţi prin CAS dacă dascălii trebuie să-şi plătească toate taxele pentru vizitele obligatorii la fiecare început de an şcolar?!” sau „Cât ajută banii încasaţi de la contribuabili la ridicarea vilelor somptuoase, la limuzinele luxoase, sedii aşişderea sau salariile şi premiile confidenţiale ale lucrătorilor de la Casele Asigurărilor Sociale din toată ţara?!?”.

De asemenea, îngrijorează „ameninţările” cu diminuarea salariilor sus dar aplicate jos, salarii anormal de mari sus, dar prea mici jos!”, cum constata un profesor sindicalist. Dorel Alexandru Coc, directorul colegiului, în finalul discuţiilor, îndeamnă, în stilul lui caracteristic, la optimism şi încredere în mai bine…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5