La inițiativa PS Macarie, la copiii de la Preventoriul TBC din Ilișua au ajuns daruri din Oslo

An de an, în parohiile din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord se organizează campanii umanitare cu scopul de a aduce alinare și sprijin copiilor defavorizați din România. Un moment deosebit în calendarul acestor inițiative s-a petrecut în această primăvară când atenția comunității parohiale din Oslo, Regatul Norvegiei, a fost îndreptată către un proiect special, organizat la inițiativa și cu îndrumarea Preasfințitului Părinte Episcop Macarie Drăgoi. Acesta a evidențiat nevoile copiilor de la Preventoriul TBC Ilișua, din județul Bistrița-Năsăud, o instituție ce adăpostește minori afectați de condiții medicale și sociale foarte dificile.
Membrii parohiei au mobilizat resurse și au dedicat timp pentru a pregăti cu grijă 45 de pachete. Acestea au fost destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, fiecare pachet fiind compus din articole de îmbrăcăminte și încălțăminte noi, rechizite esențiale pentru educația lor, jucării care să le aducă zâmbete pe chipuri și dulciuri. Gândul din spatele acestui demers a fost acela de a crea un moment de bucurie și speranță. Prin gestul lor, membrii parohiei au transmis un mesaj puternic despre importanța solidarității și a ajutorului semenilor - mai ales în acest sezon liturgic în care Biserica ne îndeamnă la rugăciune, post și milostenie - evidențiind că, indiferent de distanță, semenii pot fi uniți în scopul de a oferi sprijin celor aflați în nevoie.
Fiecare pachet trimis a fost oferit la Ilișua de către delegația de la Oslo copiilor defavorizați, fiind însoțit de gânduri bune și rugăciuni pentru sănătatea și bunăstarea copiilor, reafirmând credința că bunătatea și generozitatea pot face diferența în viețile celor aflați în dificultate.
Această inițiativă a reușit să aducă împreună o comunitate întreagă, consolidând legături și încurajând alte acțiuni similare pe cuprinsul eparhiei.
Episcopia Europei de Nord

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5