La Năsăud, a început distribuirea produselor de igienă prin POAD, tranşa a III-a!

La Năsăud a început distribuirea pachetelor cu produse de igienă, tranşa III, din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD. Potrivit datelor transmise de Primăria Năsăud, sunt peste 600 de beneficiari, fiind repartizate deja peste o treime din pachete.

Distribuirea ajutoarelor POAD - produse de igienă tranșa III  - se face de luni până vineri, la sediul Casei de Cultura Liviu Rebreanu din Năsăud.

Categoriile de persoane care beneficiază de produse de igienă, acordate în cadrul POAD, sunt:

 - familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

 - familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

 - persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale – numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă, după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la primele două puncte de mai sus.

Conținutul unui pachet cu produse de igienă este următorul:

Periuță de dinți 5 bucăți

Pastă de dinți 300 ml

Săpun lichid 500 ml

Șampon copii 800 ml

Șampon adulți 500 ml

Detergent de rufe 2700 grame.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5