La Salva Hramul Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii”

Încă de la primele ore ale dimineţii zilei de 29 aprilie – Vinerea Izvorului Tămăduirii, din Săptămâna Luminată, sute de credincioşi urcau drumul de pe dealul Migii spre Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Salva, care-şi sărbătorea hramul. Acestor credincioşi veniţi din localitate, din împrejurimi, dar şi din alte judeţe ale ţării, li s-au alăturat şi autorităţi judeţene – Cristian Florian – prefect, Liviu Rusu – preşedintele Consiliului Judeţean şi locale – primarul comunei Salva – Gheorghe Onul, viceprimarul Ioan Anghelini şi alţii. Pentru o cât mai bună coordonare a sutelor de maşini, poliţiştii locali, sprijiniţi de colegii din localităţile mărginaşe, au reuşit să eficientizeze circulaţia în zonă.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ – arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, secondat de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Năsăudului, Ioan Dâmbu, răspunsul fiind dat de corul celor 21 de măicuţe, având-o în frunte pe stareţa Stavrofora Emanuela Moisa.

Evenimentul s-a bucurat de un timp splendid, toţi credincioşii fiind serviţi cu vin şi sarmale, conform tradiţiei creştine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]