La Wiesenfest s-a lansat imnul comunei Livezile

Consiliul Local şi Primăria Livezile, alături de Biserica Evanghelică Livezile, Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură, Forumul Democrat al Germanilor şi Organizaţia Tineretului German din Bistriţa ne-au apropiat, din nou, de tradiţiile saşilor.
Wiesenfest a fost gândită, de primarul Traian Simionca, şi de colaboratori, tocmai în acest spirit. Editia a XII-a a sărbătorii livezene a debutat cu o paradă cum rar vezi, deschisă de tineri cu tricouri inscripţionate cu “Primăria Livezile”, ce purtau torţe, pe dansurile majoretelor şi ritmurile si toboşarilor cetăţii.
Cu acest prilej, primarul Traian Simionca a lansat, oficial, imnul comunei, care răsuna din difuzoarele maşinii pe toate străzile localităţii. Pe scena special amenajată, după paradă, timp de 2 zile, au evoluat Fanfara „Harmonie“ din Bistriţa al Forumului German Bistriţa, Ansamblul profesionist „Dor românesc“ al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Formaţia de dansuri săseşti „Regenbogen“ din Bistriţa, formaţiile de dansuri germane din Vişeu de Sus, Sighişoara şi Reghin, Grupul vocal-instrumental al Formului German Piatra Neamţ, Ansamblul folcloric „Nunta Zamfirei“ din Livezile, Clubul de dans sportiv „Floris“ din Bistriţa, Ansamblul folcloric „Flori bârgăuane“ din Josenii Bârgăului, Formaţia de dansuri maghiare „Vadrózsa“ din Bistriţa, Formaţia de dansuri ţigăneşti din Josenii Bârgăului, Formaţia vocal-instrumentală germană \"Duo Zwei\" din Bacău.
Alături de comunitate, în ceas de sărbătoare, au fost prezenţi subsecretarul de stat în Departamentul pentru relaţii interetnice al Guvernului, Christiane Cosmatu, prefectul Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan, vicepreşedintele Dorin Popescu, subprefectul Ovidiu Frenţ, senatorul Dorin Dobra, deputatul Stelian Dolha, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Gavril Țărmure, preşedintele Forumului Democrat German din Bistriţa, Eckehardt Zaig, directorul executiv al FDG, Thomas Hartig.

Primarul Traian Simionca este unul dintre cei mai cunoscuţi coregrafi ai judeţului. Apărător al tradiţiilor, edilul din Livezile are grijă să pună în scenă cele mai frumoase jocuri din Bistriţa-Năsăud, dar şi să apere tradiţiile săseşti. Astfel, comuna Livezile prinde viaţă şi din punct de vedere cultural. Nu întămplător, la Livezile sunt organizate manifestări care bucură sufletul spectatorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5