LEONI Wiring Systems România deschide la Beiuș a zecea fabrică din România

Comunicat de presă
  • LEONI Wiring Systems România a investit peste 17.5 de milioane de euro într-o nouă facilitate pentru producerea de sisteme de cablaje auto.
  • În această fabrică, ce aparține structurii LEONI Arad, vor fi create până la 1200 de noi locuri de muncă.
  • Prin investițiile în fabrica din Beiuș, LEONI își dezvoltă semnificativ capacitatea de producție din România și devine cel mai mare angajator din zonă.  

LEONI Beiuș consolidează poziția LEONI România de pol de excelență în producția de sisteme de cablaje auto.

La nivel global, LEONI este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaj și componente pentru industria auto, având operațiuni în 28 de țări și peste 95.000 de angajați. Mai mult de 10% din forța de muncă totală a grupului se află în România, țară în care LEONI și-a început activitatea în 1999.

În peste 24 de ani de prezență pe piața locală, LEONI România a devenit unul dintre principalii exportatori din industria automotive și un mare angajator la nivel național, ce se distinge prin calitate și excelență în producție recunoscută de clienții săi.

Fabrica de la Beiuș este dedicată producției de sisteme de cablaje auto clasice. Investiția în fabrică este de 17.5 milioane de euro și reprezintă costurile de reabilitare a unei clădiri ce a fost reintrodusă în circuitul de producție și costurile echipamentelor de ultimă generație utilizate. LEONI a renovat și reabilitat spațiul la standarde internaționale.

La fel de importantă este și investiția realizată în pregătirea oamenilor - operatori de producție, tehnicieni și ingineri - investiție ce va face ca forța de muncă din regiune să devină mai bine pregătită și mai integrată în peisajul pieței de muncă actuale.

„LEONI investește în planurile de consolidare a prezenței companiei în România chiar și în perioade cu o impredictibilitate ridicată din punct de vedere socio-economic. Prin dezvoltarea capacităților de producție și prin stabilizarea operațiunilor pe termen lung, LEONI își păstrează angajamentul de a menține țara noastră drept un pol de talent, inovație și expertiză în producția de cablaje.” – declară Andrada Verdeș, Country Manger LEONI Wiring Systems România.

Impactul economic al LEONI în România

LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din România și în top 10 producători de componente la nivel național. Compania este cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud și printre cei mai mari angajatori din România.

LEONI deține o puternică acoperire regională, cu 10 fabrici în șase județe: Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș, cu un spațiu de producție de 180.000 m2.

În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entități juridice LEONI - LEONI Arad, LEONI Pitești, LEONI Bistrița - este de 640 milioane de euro. Contribuția la bugetul de stat în anul 2022 este de peste 70 milioane de euro.

LEONI numără peste 2900 de furnizori locali dintr-un total de 4500, cu care a generat în 2022 o cifră de afaceri de 93 de milioane de euro, în creștere cu 35% față de anul anterior.

Impactul social al LEONI în România 

Strategia globală de sustenabilitate ReWire este fundamentată pe trei direcții strategice: oameni, mediu și resurse. Aceasta integrează soluții la provocările de mediu identificate prin: standarde clare pentru furnizorii de materiale, standarde de mediu aplicate în peste 80% din locațiile noastre, creșterea cantității de materiale reciclate folosite de la an la an, creșterea producției și folosirii de energie verde, îmbunătățirea siguranței în muncă în toate locațiile noastre și activități de conștientizare și implicare în comunitățile locale.

LEONI investește constant în educație, prin parteneriate cu univeristăți, licee și asociații pentru programe de educație în județele Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Cluj-Napoca. Producătorul de cablaje auto susține incluziunea persoanelor vulnerabile și facilitează incluziunea persoanelor cu dizabilități.

***

Despre Grupul LEONI

Leoni este un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. Lanțul valoric variază de la cabluri standardizate și cabluri speciale și de date până la sisteme de cablare foarte complexe și componente aferente, de la dezvoltare la producție. În calitate de partener de inovare cu o expertiză distinctă în domeniul dezvoltării și al sistemelor, Leoni își sprijină clienții pe calea unor concepte de mobilitate din ce în ce mai durabile și conectate, de la conducerea autonomă la sisteme de propulsie alternative, precum și la sisteme de încărcare. În acest scop, Leoni dezvoltă soluții de cabluri și sisteme de cablare de generație următoare care reduc complexitatea și permit niveluri mai ridicate de automatizare, de exemplu prin arhitectura zonală. Grupul de companii listate la bursă are aproximativ 95.000 de angajați în 27 de țări și a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2022.

 

Despre LEONI România

Grupul LEONI este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajați (mai mult de 10% din forța de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (în Arad, Bistrița și Pitești) și alți câțiva sateliți de producție.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5