Leonora Lanţoş: Cariera de avocat se clădește zi de zi

Leonora Lanţoş – decan al Baroului BN este nominalizată la Gala „Femeia europeană”.
"Sunt de origine sănătoasă, mama mea a fost ţărancă, la CAP, tata la CFR. Mi-am făcut şcoala prima parte la Sânmihaiu de Câmpie, clasa a VIII-a la Hunedoara, apoi Liceul pedagogic la Deva. 3 ani am fost educatoare în Hunedoara, cu realizari foarte frumoase. Apoi am făcut Dreptul la Cluj, iar din 1984 sunt avocet la Bistriţa, pâna astăzi. Am o funcţie executivă la vârf, decanul Baroului BN. Încercăm să apărăm și promovăm atât prestigiul profesiei,cât prestigiul colegilor noștri, avocați remarcabili și de înaltă ținută. Mă mândresc foarte mult că m-au ales colegii în fruntea lor pentru că avem un barou foarte tânăr, cu avocați dornici să participe la viața comunității și la actul de justiție, ce înseamnă un pic mai bine pentru cetăţean. Colegii mei sunt forța care începe să se afirme, vor o voce tot mai puternică, mai coerentă, sunt lipsiți de prejudecăți. Misoginismul a rămas în urmă, nu numai faptul că este o femeie decan, dar şi consiliul are un număr mare de femei. Avocatura însăși s-a feminizat, așa cum și justiția este ușor feminizată, raportul între domni și doamne este mult mai echilibrat, cu o ușoară tendință de a intra în majoritate doamnele. Cariera de avocat se clădește zi de zi, foarte greu ajungi la o recunoaștere, foarte repede pierzi totul. Trebuie să ai puterea să o iei mereu de la capăt. Micile insatisfacții le simți mult mai profund decât succesele pe care le ai. Pasiunea este una din cheile succesului. Întotdeauna am avut principii, o conduită de la care nu mă abat, am un spirit al dreptății, mă bat pentru un client până la capăt” declară Leonora Lanţoş.
Mai multe despre povestea Leonorei Lanţoş în filmuleţul de aici:

Cea de-a IX-a ediţie a Galei „Femeia europeană”, eveniment iniţiat de Doris Moldovan, va fi la Sala Polivalentă, în prezenţa unor nume sonore ale muzicii uşoare, amintind aici pe Gabriel Cotabiţă şi Mirabela Dauer. Evenimentul va fi prezentat de unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune – Dan Negru.
Evenimentul va avea loc pe 13 martie, de la ora 17.00, iar în cadrul acestuia 11 doamne vor fi premiate. Femeile europene de anul acesta sunt: Maria Ciobănică – campioană europeană la atletism, Leonora Lanţoş – decan al Baroului BN, Mărioara Sighiartău – interpret de muzică populară, Emilia Morariu – antreprenor, Marsinieta Vaida – notar public, Gina Condrea şi Alina Bungărdean – events and the City, Mihaela Moldovan – sociolog IPJ BN, Oana Milea – manager hotel, Iulia Ionela Dragu – voluntar acţiuni umanitare, Paula Sângeorzan – femeie de afaceri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5