Let’s dance salsa cu Oana şi Moes Kassi!

"E uşor să înveţi salsa, chiar dacă la început pare greu, trebuie doar să te mişti după ritm”, îşi încep povestea Oana şi Moes Kassi.

De aproximativ şapte ani de zile, Oana Piciu a adoptat un stil de viaţă în ritmuri de salsa…Motivul? Studiile de doctorat au dus-o tocmai în Olanda, unde Oana a învăţat să danseze salsa.

Ce au în comun, Olanda, o ţară ,,rigidă”, cu reguli stricte, şi salsa, un dans latino american pasional? Ei bine, îl au în comun pe Elmustafa Moes Kassi (n.r.- Moes pentru prieteni şi se pronunţă Mus, îmi precizează Oana), un instructor de salsa cu origini marocane şi…soţul Oanei, tatăl lui Sebastian Kassi, minunea de doar două luni a Oanei şi a lui Moes.

,,După cum dă din picioare va ajunge un bun dansator de salsa”, îmi spune zâmbind tatăl.

Din Olanda, Oana s-a întors acasă, pentru a-şi creşte băieţelul, pentru a fi mai aproape de mama şi sora ei. Deocamdată, nu ştie exact dacă vor alege să rămână pentru totdeauna acasă…dar în scurta sau lungă perioadă pe care şi-o petrec aici…Oana şi Moes Kassi vor să îi înveţe pe bistriţeni să danseze salsa. De ce?

,,Pentru că salsa nu e doar un simplu dans, e în primul rând, expresia bucuriei. Salsa înseamnă relaxare, mişcare, socializare, prietenie, bună dispoziţie”, îmi răspunde Moes.

Stând de vorbă cu Oana şi Moes, îţi aduci aminte de ,,tainele” meseriei de gazetar…Cu siguranţă, una dintre ,,taine” este atunci când ai ocazia să intervievezi oameni deosebiţi, oameni extraordinari, cu poveşti de viaţă interesante.

Oana şi Moes s-au îndrăgostit pe ritmuri de salsa şi s-au căsătorit. Ascultând-o pe Oana, care îmi povestea cum a învăţat ea să danseze salsa tocmai în Olanda, şi astfel l-a cunoscut pe Moes, care mai apoi i-a devenit soţ şi tatăl micuţului Sebastian, îmi dau seama că Oana nu şi-a potolit setea de dans…Oana dansează din adolescenţă, a început mai întâi cu dansurile de societate, dar salsa i s-a lipit de suflet…Şi de aici, ideea unor cursuri de salsa, mai ales că şi Moes îşi doreşte foarte mult acest lucru.

Moes Kassi nu este doar un instructor desăvârşit de salsa, este campion al Olandei, la categoria amatori, dar mai presus de toate, Moes, ca şi Oana, sunt nişte oameni calzi…sunt genul acela de oameni care ,,râd” cu ochii, oameni cu o privire prietenoasă.

Îşi doresc să formeze o comunitate salsa în Bistriţa, pentru ca tot mai mulţi bistriţeni cu joburi stresante din diverse domenii să se relaxeze şi să iasă din banalul cotidian - dansând salsa, merengue, bachata şi în curând…zouk, zumba, samba şi forro.

Pentru cei timizi sau pentru cei care consideră că nu au nicio înclinaţie pentru dans, Moes îi asigură că oricine ştie să meargă, ştie să şi danseze.

,,Salsa are câţiva paşi de bază, dar e adevărat că trebuie să şi simţi muzica. Este un dans pasional care scoate în evidenţă această latură a fiecărei persoane. Este un dans care te face să zâmbeşti, te ajută să uiţi de grijile cotidiene, te relaxează complet”, îmi povesteşte Moes.

,,Totodată te ajută să te menţii şi în formă, să îţi lucrezi toate grupele musculare”, adaugă Oana.

Până la urmă, salsa rămâne cel mai popular dans latin al momentului. Picantă, veselă şi senzuală, dându-ţi libertatea de a fi creativ în propriile mişcări.

Acestea fiind spuse: let’s dance!

Pentru cei interesaţi, cursurile încep miercuri, 20 octombrie. Durata cursului este de patru săptămâni cu un total de 12 ore. Este structurat în câte două şedinţe pe săptămână - 1 oră jumătate/şedinţă.

Preţul unui curs de salsa este de 100 lei/lună sau 15 lei/ şedinţă, cu o reducere de 10% pentru cupluri, cât şi pentru elevi şi studenţi.

Adresa: Sergent Major Octavian Popa, nr.11 A, în zona Sensului.

Telefon: 0749.20.88.02; 0742.04.93.95; 0722.36.93.05.

Comentarii

12/10/10 23:30
Vizitator maria...

Este un dans super eu sínt in spania si merg la clase de salsa,es genial,animativa no sa va para rau.salutari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5