Liceenii de la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Beclean - o zi în “umbra” angajaţilor din nouă companii şi instituţii locale

În săptămâna ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, 12 elevi de liceu de la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Beclean au participat la a XII-a ediţie a celui mai mare program de orientare profesională pentru elevi al organizaţiei Junior Achievement România, Job Shadow Day®, petrecând o zi în umbra unui angajat din domeniul în care vor să profeseze.
Elevii au mers în shadowing la nouă instituţii şi companii din Beclean şi din împrejurimi. Cele mai dorite meserii de anul acesta sunt: avocat, poliţist, farmacist, bibliotecar, parteneri fiind Farmacia Cynaria, Poliţia Oraşului Beclean, Cabinet avocat Cîrlig Cristian, Cabinet avocat Toma Teodora, Şcoala Gimnazială Negrileşti, Biblioteca Nuşeni, Grădiniţa ”Albă ca Zăpada” Beclean, Policlinica Beclean, Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Beclean.
Se doreşte ca Job Shadow să devină o practică obişnuită a angajatorilor care îşi înţeleg rolul de investitori în educaţia şi formarea tinerilor.
,,O zi în care un licean ia contact cu mediul de afaceri sau instituţional, şi observă ce se întâmplă într-o zi de muncă din punct de vedere al responsabilităţilor, al relaţiilor dintre colegi şi al relaţiei cu clientul este o zi câştigată pentru toată lumea: elevi, angajaţi, profesori şi părinţi ”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5