Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, reabilitat şi extins, printr-un proiect cu finanţare europeană

Primăria municipiului Bistriţa va depune la ADR Nord-Vest un proiect de reabilitare şi modernizare a Liceului Tehnologic de Servicii, studiu de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici urmând să fie supuşi aprobării Consiliului Local. Potrivit primarului Ovidiu Creţu, este vorba despre reactulizarea unui studiu de fezabilitate de acum un an şi jumătate, la care au fost aduse şi unele modificări.  Valoarea totală a investiţiei este estimată la 6,6 milioane lei.

Clădirea propusă a fi reabilitată, modernizată și extinsă în cadrul obiectivului de investiți este amplasată pe B-dul Republicii  nr.41. În cadrul aceleiași investiții se va realiza o extindere cu același regim de înălțime P+2E, care va asigura necesarul de spații deficitare.

         Necesitatea şi oportunitatea investiţiei sunt  rezultatul faptului că actuala  clădire înregistrează cele mai importante pierderi de energie prin pereţii exteriori, ferestrele din PVC existente cu un grad mare de tranfer termic, precum şi ultimul planșeu, care determină costuri foarte ridicate cu încălzirea spaţiilor pe perioada de iarnă. Totodată, șarpanta din lemn a clădirii prezintă elemente structurale a căror degradare biologică este vizibilă, iar învelitoarea din țiglă ceramică necesită să fie înlocuită complet.  Spațiile de învățământ existente nu asigură condițiile și confortul necesar derulării activităților de învățământ specifice.

Obiectivul investiţiei este de a reabilita și moderniza  clădirea existentă inclusiv extinderea acesteia, în vederea asigurării spaţiilor necesare desfăşurării activitatilor specifice învățământului preuniversitar, intr-un mod corespunzător şi eficient.

           Pentru obținerea unui  consum anual de energie sub 80 kwh/mp/an, s-a propus izolarea termică a clădirilor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplarie PVC şi geam termoizolant tripan, termoizolarea planşeului de sub pod şi a soclului, înlocuirea  instalaţiilor interioare (termice, sanitare, electrice).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5