Livia Moldovan, realeasă preşedinte al Asociaţiei Amazoanelor Bistriţene

Asociaţia Amazoanelor Bistriţene a avut Adunarea Generală, în cadrul evenimentului fiind dezbătute atât activităţile din ultimii ani, cât şi proiectele de viitor. De asemenea, a fost ales şi consiliul de conducere.

„Cu acest prilej s-a prezentat o dare de seamă despre activitatea desfăşurată între 2009-2012; activităţi legate de ajutorul material şi financiar acordat persoanelor cu probleme şi activitate de prevenţie desfăşurate an de an pentru comunitate cu scopul de a educa, informa şi descoperi la timp cancerul de sân şi col uterin. Dacă în 2009-201 cheltuielile au fost mai mici decât veniturile, în 2011-2012 totul s-a schimbat, în sensul că analizele medicale fiind mai scumpe, medicamentele mai scumpe, proteze, sutiene mai scumpe, bilete de transport mai scumpe, statul asigurând mai puţină gratuitate ca altădată, cheltuielile noastre au depăşit cu mult veniturile obţinute în 2011 şi 2012, prin sponsorizări şi 2% din impozitul pe venit” , declară Livia Moldovan.

În conformitate cu prevederile statutului, au fost aleşi, în cadrul consiliului de conducere, Livia Moldovan - preşedinte, Maria Borgovan– vicepreşedinte, Vasile Moldovan– vicepreşedinte, Rodica Marina - contabil, Marcela Tamaş – secretar, Maria Roşcan– preşedinte Comisia de sănătate; Doina Orza – preşedinte Comisia juridică; Ana Piru– preşedinte Comisia de reintegrare socială; Floarea Popescu – preşedinte Comisia relaţii internaţionale şi elaborare proiecte.

„Cea mai mare parte a timpului a fost acordat anului 2013 şi anilor următori. Sediul pe care-l avem împreună cu PROADO este în lucru. Vrem să anunţăm cu această ocazie că Asociaţia funcţionează, îşi desfăşoară activităţile în continuare, iar pentru detalii, cei interesaţi, să sune la 0747.277979”, spune Livia Moldovan. Pentru o mai bună activitate în viitor s-au aprobat, în cadrul Adunării Generale, criterii de lucru care trebuie respectate, nişte maxime şi nişte reguli care urmează a fi aplicate.

În cifre, activitatea Asociaţiei Amazoanelor Bistriţene înseamnă circa 800 de mamografii, ecografii mamare, teste Babeş-Papanicolau, proteze şi sutiene pentru pacientele din judeţul nostru.

Cu această ocazie s-a marcat şi Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului, 4 februarie. La Bucureşti, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, din care face parte şi Livia Moldovan, fîn calitate de vicepreşedinte, marchează această zi printr-o conferinţă cu tema "Noi trăim în Europa, dar ne tratăm în România".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5