Lucrări la noua staţie de tratare a apei din Beclean

La Beclean continuă, în ritmul stabilit, lucrările la noua staţie de tratare a apei. Investiţia care urmează să fie materializată la Beclean face parte din proiectul de “Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, finanţat din Fondul de Coeziune şi implementat de către societatea bistriţeană “Aquabis”. Finanţarea acestui proiect de anvergură se face prin grantul din Fondul de Coeziune, la care se adaugă o subvenţie de la bugetul de stat, o subvenţie de la bugetul local şi o contribuţie financiară asigurată de către SC „Aquabis” SA, printr-un credit.
Investiţia are să deservească 60.000 de locuitori din oraş şi din împrejurimi, faţă de doar 10.000 câţi sunt onoraţi la capacitatea din prezent. Conform datelor din proiect, obiectivul urmează să devină operaţional în anul 2014.Totul face parte din proiectul de “Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, finanţat din Fondul de Coeziune şi implementat de către societatea bistriţeană “Aquabis”.
Noua staţie va asigura cerinţele de apă potabilă ale oraşului Beclean şi ale localităţilor rurale învecinate datorită debitului la care va fi realizată, astfel încât calitatea acesteia să corespundă normativelor naţionale şi europene, contribuind astfel la îndeplinirea prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5