Lucrări în zona Valea Viilor, în cadrul proiectelor de mobilitate urbană de la Beclean

Sunt în plină derulare lucrările la două dintre proiectele importante pentru oraşul Beclean, ce vizează fluidizarea traficului din oraș: ,,Drumul Gării din Beclean” (PMUD1) şi ,,Dezvoltarea mobilității urbane în Orașul Beclean. Etapa II Extinderea” (PMUD2).

Lucrările au ajuns şi pe strada Valea Viilor, unde se desfăşoară lucrări în vederea consolidării şi pregătirii pentru asfaltarea drumului pe care vor circula autobuze electrice.  De asemenea continuă lucrările de amenajare şi dotare ale depoului – autobază şi a dispeceratului şi, de asemenea sunt în curs lucrări de amenajare ale traseelor de piste pentru biciclete şi trasee pietonale. Ambele proiecte sunt finanțate cu fonduri europene și fac parte din componenta smart-city a orașului Beclean, urmând să fie introdus cu ajutorul lor un sistem de semaforizare inteligentă pe mai multe străzi. Pentru cei care tranzitează Becleanul, e bine de știut că vor fi create trei rute noi care vor fi dirijate şi monitorizate informatic, urmând să fie montate mai multe semafoare inteligente, în toate punctele sensibile de circulaţie ale oraşului.

O tabelă amplasată la intrarea în oraș va afișa gradul de încărcare (aglomerare) de pe rutele respective, pentru o alegere a unui traseu preferențial.

Proiectele respective mai prevăd şi crearea de spații verzi cu sisteme de irigare, plantare de arbuști cu înălțime medie de 2,5 m (în toate zonele ce vor intra în modernizare).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5