M-am săturat de aspiratoarele de scame marca Liiceanu

Talentul nu se confundă cu caracterul, ca şi inteligenţa cu perversitatea. M-am săturat ca, în numele recunoaşterii talentului, să înghit pe nemestecate peroraţiile unor oameni care au ajuns să concureze în aptitudini cocotele sau să tac din respect pentru realizările lor profesionale. Inteligenţa lor dublată de talent şi înmiită de perversitate a ajuns să învenineze atmosfera intelectuală, aproape ca în anii ’90.

M-am săturat să-i văd pe cei care scriau despre „încremenirea în proiect”, şi aprobau formularea, încremeniţi chiar ei, şi să tac. M-am săturat de fiţele lor, de autosuficienţa cu care îi scuipă doctoral în cap pe cei care nu le cântă în strună.

M-am săturat de intelectualii care n-au potenţa să-şi recunoască greşelile evidente şi care nu conştientizează că aproape au compromis societatea civilă prin slugărnicie.

M-am săturat să asist la marginalizarea dizidenţilor epocii comuniste, la condamnarea de operetă a comunismului. Câţi dizidenţi se mai află lângă ei, moşitorii memorabilei „încremeniri în proiect”? Nici unul. Pe când aceştia se întrec în conferinţe şi alte manifestări bugetofage, al căror singur rezultat este bătutul apei în piuă, un om care dezgroapă efectiv victimele Securităţii, mă refer la Marius Oprea, este împins pe o linie moartă.

M-am săturat de dictatura opiniilor pe care aceste personaje ar vrea-o, de parcă ar fi proprietarii adevărului absolut.

M-am săturat de oamenii ale căror principii s-au fixat doar în volanurile Mercedes-urilor şi în sinecuri.

Nu m-am săturat de Paul Goma, Doina Cornea, Radu Filipescu, Vasile Paraschiv şi Dorin Tudoran. De Majestatea Sa, Regele Mihai. Ei au rămas constanţi în verticalitate.

Dacă în anii ’90 eram sătul de Vadim Tudor, de Păunescu, de Eugen Barbu, de Popescu- Dumnezeu, lingăii lui Ceauşescu, acum sunt sătul de Gabriel Liiceanu & company, aspiratoarele de scame ale lui Băsescu. Venirea recentă în România a Hertei Müller a pus magistral reflectoarele pe rahatul de pe prăjitură.

Comentarii

27/11/10 09:11
julianradu

influenţează al dracu(lui)!

28/10/10 12:50

Ba, influenteaza!

24/10/10 13:36
Vizitator

Totusi, Liiceanu va ramane in cultura si dupa plecarea lui Basescu cu traducerile si cartile sale. Amintiti-va de intelectuali proletcultisti ca A.E.Baconsky sau Mihai Beniuc, care au creatii ce depasesc cadrul slugarniciei. Sau ganditi-va la Mihail Sadoveanu, la G. Calinescu si la "perierea scamelor" unui regim comunist criminal, or faptul ca Liiceanu ori altcineva sprijina azi sau a sprijinit in trecut un presedinte ( adaugati dumneavoastra atributele acestuia) e doar o chestiune care tine de propria optiune. Nu influenteaza pe nimeni opinia politica a unui intelectual, in actualele conditii economice.

15/09/16 21:49

Alexandru Petria.........in ce hal de decadere morala poti fi,sau ai fost manipulat.Cum poti sa il compari p e gigantul literaturii romane,Mihail Sadoveanu,care ju a fost comunist,a fost socialist,manipulat si folosit de catre komunidti,si Liiceanu....?!? Sau sa-l alaturi de numele lui George Calinescu...?!? Cum poti compara un soarece si un Elefant?!?

16/09/16 09:50
George Carp

Domnule Petria și eu m-am săturat de oameni nerușinați ca dumneata!

16/09/16 12:14
Alexandre

M-am săturat de foștimea securisto-comunistă. Nu m-am săturat de Mircea Dinescu.

16/09/16 15:23
George Carp

Tovarăşe Petria, nu eşti nici la degetul mic al domnului Liiceanu! Dacă îl compari pe Liiceanu cu Vadim şi Păunescu, atunci cu siguranţă că-ţi lipseşte o doagă. Încă odată, să-ţi fie ruşine!

16/09/16 18:36
ady

Cred că şi-a luat bac-ul domnul Petria.

16/09/16 18:57

D-le Carp, vă rog să intraţi pe site-ul BCU Cluj (Periodice dspace), consultaţi "Almanahul literar", anul II, nr. 10(23), octombrie 1951, p. 16. Cred că o să vă faceţi cruce cu amândouă mâinile. Aşa poate fi pus la respect un individ ca tov. Petria.

17/09/16 13:27
prof. Vasile Găurean

Stimate dle. Petria, dv. simţiţi ca Liiceanu este o autoritate, de unde şi furibunda dv. adversitate.Antibăsismul vă orbeşte, neputând distinge valoarea de eventualele şi inerentele greşeli ce le poate face ORICE om. Disidenţii dv. sunt... postrevoluţie sau cu două feţe: slugi în faţa regimului şi disidenţi în şoaptă când erau prin Occident.Făţărnicia nu-i disidenţă.

17/09/16 19:44
Ady

Revin.
Si-a luat Petria bacul?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5