Tabla cu materii

Marea deziluzie și amăgeală

Virgil RAȚIU

De o bună vreme ascult și urmăresc la televizor sau citesc despre marile fapte de perspectivă ale Opoziției politice, în frunte cu Partidul Național Liberal (PNL). (Celelalte formațiuni de opoziție din Parlament, după cum se comportă, nu cred că fac parte din Opoziție!) Președintele țării, Kalaus Iohannis, ne tot spune că a sosit momentul ca Opoziția să preia puterea și guvernarea. Diferiți parlamentari și alți indivizi din jurul lor afirmă că așteaptă ca Opoziția din România să preia, prin vot parlamentar, puterea și guvernarea. PNL a și lansat o nouă moțiune de cenzură, iar acum toți își pun speranța în rezultatul pe care îl vor obține după numărarea voturilor în Parlament. Atâtea voturi trebuie „pentru”, cu atâtea voturi pot prelua guvernarea țării!
Pe de altă parte, prim-ministrul Viorica Dăncilă speră ca Guvernul „să nu cadă”. A afirmat această speranță în mai multe rânduri și pe mai multe căi de comunicare. Partidul Social Democrat (PSD) este în „mare fierbere” – așa se spune la televizor, și toată suflarea țării tremură de groază. La televizor, pe toate posturile, toți gânditorii țării se adună și fac calcule despre soarta moartă a Guvernului actual. Avem la toate posturile de televiziune o pleiadă de mari gânditori în ale politicii, care gânditori și analiști le știu pe toate ca pe roate.
Apare la televiziune (nu are importanță care!) și ministrul Finanțelor, Teodorovici, care afirmă că finanțiști mai buni ca ai PSD nu are nimeni, și că toți ceilalți economiști și politicieni din țară sunt niște neica-brânză, care nu știu pe ce lume trăiesc. (E adevărat, după cum merg faptele administrative, financiare și economice din România, mare lucru dacă și PSD știe în ce văgăună a băgat țara!... Dar asta e o altă discuție.) În orice caz, Teodorovici a amenințat la TV că dacă Guvernul pică în fața moțiunii de joi, 10 octombrie a.c., din Parlament, bugetul pe anul viitor 2020 va fi „canci”. Da, cam așa s-a exprimat ministrul de finanțe. Într-un limbaj „hop și țop”.
Tot pe de altă parte, PNL, împreună cu nu se știe încă cine, tot formațiuni politice de Opoziție, speră să ajungă să formeze în România un nou Guvern. Ludivic Orban, vrea să preia puterea politică și administrativă, dar nu spune nimănui ce urmează să facă cu puterea politică și administrativă.
Atâta deșertăciune în capul unor politicieni, atâta naivitate (prostie) nu am pomenit de când sunt. Pardon, de 30 de ani!Toți vorbesc despre putere, dar parcă le este frică de putere. Președintele României și întreaga Opoziție politică habar nu au pentru ce bat toba în van. Oare numai pentru că vin alegerile prezidențiale?...
Ei bine, tocmai aici mi se pare că e buba politică! Nu se găsește o minte cât de cât deșteaptă care să le spună în față, să arate Opoziției că procedează greșit și iluziv. Fără nicun temei. Mie mi se pare că (nu Dumnezeu!) nevoia de îmbățoșare le-a luat tuturor mințile. Ce nevoie au Ludovic Orban și Klaus Iohannis de a conduce țara în aceste momente dificile?!
Din punct de vedere financiar și politic, România se află în aceste zile și viitoare în cele mai dificile situații de 30 de ani încoace. Bugetul României prezente este o mare gaură financiară. Calcealmaua cu creșterea salariilor și a pensiilor este o gogoriță PSD, bună de trecut puntea nu știu cui. PSD a adus România în pragul falimentului, asta se vede după nivelul prețurilor la alimente și carburanți. Nimeni însă nu dezbate aceste aspecte! Nimeni nu discută aceste realități! Au orbit cu toții! Inclusiv o mare parte dintre cetățeni! În astfel de situații, o țară este imposibil de guvernat. O să vedeți!
Eu doresc din toată inima (deși îmi pare că sunt singurul printre opinenți!) ca moțiunea de cenzură de joi să nu treacă. Doresc ca Guvernul Dăncilă să rămână la putere și nu are decât să se descurce. PSD trebuie să își rupă gâtul pe mâna lui, nu cu mâna altuia!
Mari fraieri și amăgitori politici sunt Iohannis și Orban și mai nu știu care. În România și politica a ajuns falimentară!
P.S. – Nu știu cine a ordonat și cum s-a ajuns ca televiziunile să difizeze un videoclip despre ravagiile pe care le poate produce un cutremur. Videoclipul se vrea, poate, să fie un avertisment. Dar ce realizezi cu un astfel de avertisment, atâta timp cât România nu e pregătită în niciun fel să întâmpine un astfel de dezastru?!... Bagi spaima și panica în cetățeni! Apoi, fiecare post de televiziune transmite câte o emisiune de divertisment!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5