Maria Olteanu expune la Montreal

15 icoane pe sticlă semnate de pictoriţa nostră Maria Olteanu sunt expuse în Montreal la Biserica Ordodoxă Bunavestire, unde este paroh părintele cu origini române Liviu Alexandrescu.
„Aici funcţionează cea mai mare şi mai bine amenajată bibliotecă română din Canada, cu o vechime de aproape două decenii şi un fond de carte de 18.000 volume, din care o treime sunt volume româneşti. Nu lipsesc din rafturile bibliotecii scriitori ca: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I.L.Caragiale, Nicolae Iorga, Nicolae Labiş, Eugen Ionesco. Am donat şi eu bibliotecii trei volume de versuri, ediţie bilingvă româno- franceză” ne transmite Maria Olteanu de peste ocean.
Biserica Bunavestire are o revistă intitulată Candela de Montreal care apare trimestrial şi un cenaclu la care participă scriitori şi
poeţi români din Montreal. Printre colaboratori se pot enumera: George Filip - poet şi secretar de redacţie, Al. Cetăţeanu, Ionuţ Caragea, Iuliana
Onofrei, Dumitru Ichim, Cătălina Stroe etc. Publicaţia va găzdui în următorul număr o cronică cu expoziţia artistei Maria Olteanu.
Artist plastic, specializat în icoane pe sticlă, născută în Budeşti, Maria Olteanu a participat până în prezent la 14 expoziţii în ţară la Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Sighişoara, Bistriţa, iar în străinătate, în Franţa şi Polonia. Are icoane în colecţii particulare din ţară şi străinătate.
Felicitări pentru vernisajul de la Montreal. O bucurie pentru românii de acolo, dar şi pentru bistriţeni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]