Marius Bălan: Revoluţia votului

La 25 de ani de la sângeroasa revoluţie română cetăţenii acestei ţări au evoluat, învăţând din ce în ce mai bine lecţia democraţiei. În 16 noiembrie s-a tras cu glonţul votului, cea mai eficientă armă. Şi s-a ţintit bine. Vom avea în fruntea statului un om cu o altă construcţie, cultură, educaţie, avem pentru prima dată un ardelean a cărui nume nu se mai termină în –escu. Un om de la care aşteptările sunt foarte mari, având în vedere felul în care este descrisă şi cunoscută în popor cartea de vizită germană.
Ecologiştii speră şi cred că ecologizarea politică va începe cât de curând şi că de la vârful statului se va face o altfel de politică pe care va trebui s-o înşusească şi partidele politice. Nu mai insistăm să explicăm noi de ce s-a produs schimbarea, un lucru trebuie doar subliniat: românii nu mai dau doi bani pe pungi electorale, pe pixuri şi brichete, pe multă vorbărie, pe teleguvernare pe la anumite televiziuni de casă, românii nu mai suportă încălcarea drepturilor constituţionale, aroganţa, hoţia aleşilor şi ideea tătucului unic.
Mulţumim tuturor membrilor şi susţinătorilor noştri care au votat în primul tur cu candidatul PER şi care ne-au reprezentat în secţiile de votare. Mulţumim ecologiştilor şi cetăţenilor care au votat Klaus Iohannis, dar şi celorlalţi români care au votat cum au dorit ei.
Un gând special pentru românii din diaspora.
Important a fost că ţara s-a mobilizat şi transmite politicienilor că nimeni nu va fi iertat pe viitor prin votul lor.

Bălan Marius Horea, preşedinte PER Bistriţa

Comentarii

19/11/14 10:43
Vizitator

La unele partide s-a adunat atata mizerie incat e imposibil de inlaturat. In primul rand PSD s-a dovedit un partid total nereformat, cu adanci radacini in trecutul comunist sau in prezentul nord-corean. Un exemplu este spectacolul faraonic de prost gust si de trista amintire pe Stadionul Naţional impregnat cu omagii şi linguşeli deşănţate la adresa lui Ponta, care l-au infuriat pana si pe tribunul Vadim Tudor care a reactionat printr-un poem-pamflet intitulat MR. PIRT SI CURVA POPII.
Un alt exemplu este transformarea bisericii ortodoxe in agent electoral. Romanul a fost bombardat cu atâtea mărturii de credinţă din partea premierului candidat la Preşedinţie, încât, sentimentul cresinciosilor a fost de lehamite. Preotii au recomandat pe fata credinciosilor sa aleaga un “bun roman si ortodox”. Si totusi exista sperante de revenire la normal. Primele semnale vin chiar din partea bisericii avand in vedere ca patriarhul Daniel a declarat duminica intr-o predica tinuta la paraclisul resedintei Patriarhale, urmatoarele: “În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru. De pildă, România Mare s-a realizat mai ales şi prin conducători ai României ca regele Ferdinand şi regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor. Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El, când voieşte şi cum voieşte, ca noi să învăţăm că nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot să ne ajute, ci, adesea, chiar şi oameni străini de neamul nostru, dar care îl iubesc şi vor să îl ajute.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5