Vizită la HELIPORTUL Bistriţei

În martie 2010, primul miting aviatic la Bistriţa

Primarul Ovidiu Creţu a rezervat şi o surpriză, invitând jurnaliştii la Wonderland (Dealul Cocoşu), unde prinde contur Heliportul de la Bistriţa, promis nu cu mult timp în urmă. Heliportul, a menţionat primarul, va fi folosit şi de către SMURD. Este primul pas în realizarea PUZ-ului privind amenajarea unui complex sportiv în zona Wonderland. Dotările de care va dispune cuprind: telescaun pe panta Dealului Cocoşu, unde va fi pista de schi şi cea de săniuş. De asemenea, va fi construită o sală polivalentă.

Totul va fi în parteneriat public privat: Primăria municipiului Bistriţa – SC Eurocompozite, reprezentată de patronul Dumitru Tănase, şi Regia Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa, reprezentată de Emil Anca, care au fost prezenţi la întâlnirea cu jurnaliştii şi au dat răspunsuri despre ce va însemna Heliportul bistriţean.

Deocamdată, în prim plan, aici poţi vedea pista de decolare-aterizare, cu dimensiuni 650 ml/45 ml. O pistă înierbată, care dispune de sistem de drenaj. Construcţii anexe: un hangar pentru avioane uşoare şi elicoptere.

Amenajarea aceasta va fi exploatată de către clubul EUROAIRBIS Bistriţa. Lucrarea, care se desfăşoară aici, la Wonderland, are la bază hotărârea Consiliului Local Bistriţa nr. 161/iulie 2009. Despre costurile investiţiei, până la această dată, patronul Dumitru Tănase declară că partea de contribuţie a acestei firme partener este în valoare de 2,5 milioane lei. La rându-i, Emil Anca, şeful Regiei Ocolul Silvic al municipiului, a menţionat că Ocolul Silvic a contribuit cu suma de 17.800 lei. Reţinem, totodată, că terenul a fost pus la dispoziţie de către Primăria municipiului Bistriţa.

Dumitru Tănase mai spune că întreaga amenajare este destinată tineretului şi copiilor din municipiu pentru activităţi de planorism. „Suntem în perspectiva omologării, pentru că orice activitate în acest domeniu trebuie să se desfăşoare în conformitate cu prevederile legale. Profilul este pentru paraşutism şi planorism. În incintă va fi şi o secţiune „muzeu”, unde vor putea fi văzute piese scoase din circuit, între care planoare şi chiar un aparat de zbor” – promite Dumitru Tănase.

Starea vremii, pista înierbată, care este nepracticabilă pentru moment, nu permite manevre de decolare-aterizare, a făcut ca intenţia gazdelor de a face un exerciţiu de demonstraţie să fie amânată pentru o altă ocazie. Altfel, am fi putut şi noi prezenta o imagine a Bistriţei dintr-un elicopter aparţinător Heliportului bistriţean.

Duminică, 6 decembrie, deschiderea Orăşelului Copiilor

Orăşelul Copiilor din municipiu va fi deschis duminică, 6 decembrie, ora 15.30, pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, a făcut cunoscut primarul Ovidiu Creţu. Programul zilei de duminică va începe cu un spectacol al Teatrului de păpuşi pentru copii, urmat de întâlnirea celor mici cu Moş Nicolae, care, sperăm, că nu va veni cu sacul gol. La ora 16.30 se vor aprinde luminile feerice, atât în zona Pietonal, cât şi în alte puncte din oraş. Va urma un concert de colinde. Primarul completează şi cu o altă bucurie făcută celor mici: trenuleţul ce va traversa Orăşelul Copiilor. Şi din luna ianuarie va fi şi un „trenuleţ turistic” la îndemâna celor mici, dar şi a adulţilor...

Premiile anuale ale municipiului

Până la această dată, a informat primarul, sunt 96 de nominalizări pentru acordarea premiilor anuale ale municipiului pe anul 2009. În anul precedent 2008, au fost acordate un număr de 74 premii. Fondul de premiere pentru anul 2009 este de 47.000 lei. Totodată, primarul invită pe cei care doresc să facă nominalizări, inclusiv mass-media, să transmită Primăriei propunerile lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5