Mihaela Schreiner - Mea - a trecut mult prea devreme poarta veșniciei

Un suflet blând a plecat astăzi mult prea devreme dintre noi. Mihaela Schreiner, Mea cum o știau toți apropiații, a trecut poarta veșniciei, lăsând un gol imens în sufletele tuturor celor care au cunoscut-o.
Sociolog de profesie, a cochetat cu jurnalismul, fiind colega noastră la ziarul Răsunetul. Comisar de poliție la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ BN, a fost promotor a numeroase proiecte pentru comunitatea pe care a iubit-o.
Bunul Dumnezeu să îți facă parte de un colț de rai, iar familiei tale să îi dea puterea de a depăși aceste momente foarte grele.

Drum lin, Mea!

***
Mihaela Moldovan, sociolog IPJ BN, a primit în 2016 distincția „Femeia europeană”.
„Munca mea este o muncă de elită în Poliţia bistriţeană. Orice trio managerial am avut în cariera mea de poliţist, a susţinut activitatea de prevenire fără nicio problemă, a promovat-o, a dat plusvaloare acestei activităţi. Poate că, la angajarea mea, acum 10 ani, erau mai puţine femei ofiţer, dar ulterior femeile şi-au făcut un loc în Poliţia Română. Sunt dintr-o familie în care tradiţia populară şi-a făcut locul din strămoşi, iar tatăl meu este cântăreţ de muzică populară. Am avut o copilărie frumoasă şi-mi amintesc cum de mică urcam pe scenă cu o bucurie imensă să-i duc flori tatălui meu. Deşi toţi din familie avem ureche muzicală şi voce, nu am ales să cânt, ci am ales, pentru o perioadă, să dansez în „Balada”, iar mai apoi la „Mărţişorul”, timp de 15 ani. Sunt parte din generaţia coordonată de prof. Vasile Dâncu. Îmi doresc ca la 70 de ani să am acelaşi tonus şi aceeaşi modestie pe care o are tatăl meu, Petre Petruse.
Ne concentrăm foarte mult pe educarea tinerei generaţii, de 10 ani întâlnindu-mă cu mii de copii. Am discutat cu ei ce să facă să nu devină victime, să nu devină infractori. Mi-am dat seama că sunt privită ca o profesoară şi nu mă pot apropia de copii şi atunci am hotărât să deschidem porţile spre voluntariat şi, din 2006, avem voluntarii poliţiei”, a declarat Mihaela Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5