Mihai Mărăndel (AUR BN): Legi antiromâneşti, sub umbrela PNRR

Col.(rez.) Mihai Mărăndel, membru AUR, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de proiecte de lege aflate în dezbaterea Parlamentului care sunt îndreptate împotriva interesului naţional şi sunt justificate drept jaloane din cadrul Plnaului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

         „Aceste propuneri de legislative sunt motivate a fi votate ca jaloane PNRR. Sunt nişte legi antiromâneşti din punctul nostru de vedere pe care actuala Coaliţie le votează în ritm constant. Nu ne spun că este opţiunea lor, ne spun că nu avem ce face, că este un jalon inclus în PNRR, ceea ce nu este adevărat. PNRR a fost negociat de reprezentanţi ai Statului Român, astfel că el poate fi renegociat în anumite părţi. În această săptămână a fost discutat în comisiile parlamentare un proiect de lege nociv. Este vorba despre PLX 144 care se referă la faptul că executorii judecătoreşti din UE şi Elveţia nu au nevoie de acreditări speciale pe care le solicită autorităţile pentru executorii din România. Cu alte cuvinte, românii vor putea fi deposedaţi, după aprobarea acestei legi, de conturile din bănci, de maşini, de case, de proprietăţi, printr-o simplă notificare semnată electronic oriunde din UE sau din Elveţia. Acel executor judecătoresc nu va trebui să facă dovada certificării lui în România", a declarat Mihai Mărăndel. 

Potrivit acestuia, adoptarea unei astfel de legi  va crea o serie de mari probleme la nivelul populaţiei ţării. "Este o chestiune fără precedent în legislaţia noastră şi este motivată prin faptul că a fost agreată şi negociată în PNRR. Cum mai rămâne din punct de vedere Constituţional cu dreptul la proprietate privată în România dacă acest proiect va fi votat?”, a întrebat membrul AUR. 

Mihai Mărăndel a menţionat că a intrat în politică, după retragerea din Armată, asta pentru a ajuta comunitatea, iar AUR a reprezentat "o variantă normală".

Comentarii

22/05/23 13:25
Cititor

Lamentabil! Executorii pun în aplicare sentințe definitive și irevocabile ale instanțelor de judecată. Prin aceste poziții AUR apără averile corupților condamnați definitiv și dorește să împiedice o dată în plus ca cei păgubiți prin furt și acte de corupție să își redobândească o parte din ce li s-a furat.
Domnul colonel mai bine vorbea de pensiile speciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5