Moşul Rotaract a adus calculatoare pentru Centrul ONISIM

Clubul Rotaract Bistriţa a donat patru calculatoare Centrului Creştin de Reintegrare Socială, ONISIM, în pragul Sărbătorilor Crăciunului. Calculatoarele sunt destinate persoanelor cazate în centru şi sunt menite să le uşureze strădania lor de a se reintegra social după perioada cât s-au aflat în detenţie.
„ Toţi oamenii trebuie să aibă şanse egale şi prin intermediul acestor donaţii noi incercăm să le dăm o mână de ajutor acestor persoane pentru a-şi regăsi locul în societate”, explică Raul Neamţi, preşedintele Rotaract Bistriţa.
Rotaract este partener într-un proiect demarat în septembrie 2012 împreună cu Penitenciarul Bistriţa, Centrul Creştin de Reintegrare Socială şi mai multe ong-uri din Bistriţa în scopul reducerii fenomenului de discriminare a persoanelor private de libertate sau care au suferit o pedeapsă privativă de libertate. Grupul-ţintă al acestui proiect este format din persoanele private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Bistriţa, precum şi populaţia generală a judeţului Bistriţa – Năsaud, cu precădere patronatul, posibilii angajatori şi instituţiile de interes.

Rotaract nu este la prima donaţie de calculatoare. În iunie 2012 şapte calculatoare complete oferite de Rotaract şi Clubul Rotary Bistriţa au ajuns la Complexul de Servicii Sociale Teaca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5