Muntele din inima fotografului Dumitru Rotari, dezvăluit într-o expoziție de excepție !

Muzeul Grăniceresc năsăudean a găzduit marţi expoziția de fotografie cu titlul „Muntele din inima mea”, a muzeografului și fotografului Dumitru Rotari, unul dintre cei mai vechi angajați ai instituției de cultură.

Un public numeros a fost alături de fotograful Dumitru Rotari la prima sa expoziție de fotografie. Fotograf talentat și unul dintre cei mai vechi angajați ai instituției de cultură năsăudene, Dumitru Rotari a fost apreciat pentru munca sa de către directorul Muzeului, dr. arheolog Lucian Vaida: “Apreciem rezultatul muncii lui Rotari Dumitru. A realizat un lucru deosebit, ajutat fiind și de echipa din cadrul instituției, însă realizarea fotografiilor, tema expoziției, selecția fotografiilor și modul de amplasarea al acestora îi aparțin […] Munca acestuia în cadrul Muzeului este una variată începând de la realizarea materialelor publicitare pentru diverse evenimente, până la implicarea în realizarea diverselor colocvii, expoziții, scanare și prelucrare documente vechi, aportul acestuia fiind unul deosebit de important. Din păcate activitatea lui Mitică este foarte puțin evidențiată și se rezumă cel mult la un simplu “mulțumesc”. Iată că astăzi a venit timpul să dăm Cezarului ce este al Cezarului prin realizarea expoziției fotografice marca Dumitru Rotari. Expoziția a atins o coardă sensibilă a sufletului meu: mi-a adus aminte de vremurile în care, cu mulți ani în urmă făceam parte din echipa Salvamont…îl felicit pe colegul nostru și așteptăm cu interes următoarea expoziție”.
Cuvinte laudative la adresa autorului expoziției a adus și preotul Crin Triandafil-Theodorescu care a punctat cel puțin trei elemente care se regăsesc în aceste fotografii realizate cu un deosebit simț artistic: frumusețea muntelui, familia și antropicul în relația cu Divinitatea.

Profesorul Lucian Bichigean, prof. Ioan Seni, prof. Gheorghe Pleş, președinta Cercului ASTRA oraș Năsăud, doamna Floarea Pleş și consilierul (col. rez.) Ioan Boţan au apreciat calitatea fotografiilor și munca pe care autorul expoziției fotografice le-a adus în fața publicului, smulgându-i totodată acestuia promisiunea realizării unei noi expoziții, poate chiar în decursul acestui an.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5