Ne-au colindat preşcolarii

Vineri, 12 dec. 2008, elevii cls. a V-a B, de la Şcoala Generală “Avram Iancu”, Bistriţa, au primit vizita preşcolarilor din grupa pregătitoare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 din municipiu, însoţiţi de doamnele educatoare Elisabeta Marton, Iuliana Vlasin şi ajutor de educatoare Florica Hangan.

Această acţiune s-a înscris în calendarul parteneriatului existent între cele două unităţi de învăţământ.

De această dată micuţii au întors vizita şcolarilor care le-au fost oaspeţi de Halloween. Cei mici au colindat ca nişte autentici păstrători ai tradiţiilor româneşti legate de minunatele sărbători ale Crăciunului şi Anului Nou.

Elevii cls.a V-a B, clasă cu predare intensivă a limbii engleze nu au fost nici ei mai prejos. Coordonaţi de doamna profesoară Mioara Corda, au dat “replica” artistică de aceeaşi manieră colindând atât în limba engleză cât şi în română. Apogeul întâlnirii a fost marcat de interpretarea unor colinde de către cei doi parteneri împreună.

Desigur, o astfel de întâlnire nu putea să nu aibă şi alte puncte de atracţie. Cei mai mari s-au îngrijit ca preşcolarii să fie trataţi cum se cuvine. Astfel, oaspeţii au savurat turta dulce şi sucurile oferite de gazde!

Având în vedere că nu peste mult timp şi ei vor fi şcolari, colegii lor mai mari şi doamna director adjunct Alina Luca, i-au familiarizat cu şcoala şi unele săli de clasă împodobite în aşteptarea Crăciunului de către elevii cls.a IV-a C împreună cu învăţătoarea lor, doamna Leontina Burza.

A fost o zi de neuitat atât pentru şcolari cât şi pentru viitorii şcolari.

prof. Edith Tămaş

Foto Menuţ Maximinian

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5