La nunta lui Flavius Buzilă,

Neamurile din Monor în costum popular, mirele în costum medieval

Bistriţeanul Flavius Buzilă, solistul trupei Hara, îşi oficializează, mâine, căsătoria cu bucureşteanca Mirela. Nunta are loc într-un spaţiu neconvenţional, nu la Bistriţa, nici la Bucureşti, ci în oraşul medieval Sighişoara. De ce aici? Pentru că Flavius a cântat foarte mult la festivalurile medievale organizate aici.

Cununia civilă va avea loc la Primăria Sighişoarei, iar cea religioasă la Biserica Veche din localitatea Corneşti. Mirii, socrii, domnişoarele şi cavalerii vor purta ţinute medievale. Discrepanţă vor face, în sensul bun al cuvântului, neamurile de la Monor care vor purta costumul popular de sărbătoare. Soacra mare, Mărioara Buzilă, profesoară la Liceul de Muzică Bistriţa, merge chiar de astăzi pregătită la nuntă cu tot arsenalul: ţuică, vişinată, afinată şi, bineînţeles, „cinstea” în bani. Între cei 100 de invitaţi se regăsesc şi colegi de scenă ai formaţiei Hara, care mai mult ca sigur vor cânta la nuntă alături de cimpoierii din Hunedoara.

Petrecerea va avea loc într-o cramă veche de 500 de ani, situată în centrul oraşului medieval. Nerăbdătoare şi emoţionată, soacra mare le transmite copiilor să se înţeleagă tot aşa de bine, să se respecte între ei şi să aibă grijă de cea mică, Maria, care pe 21 septembrie face un an, dulceaţa care acum se află în grijă la bunica. În numele bistriţenilor, îi urăm şi noi lui Flavius casă de piatră, înţelegere, sănătate şi succes pe toate planurile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5