Şofer din Mureşenii Bârgăului, depistat băut la volan! Cinci tineri amendaţi pentru nerespectarea restricţiilor

Constant, polițiștii de la posturile, secțiile și structurile de poliție cu atribuții pe linie rutieră acționează pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere. O atenție deosebită este acordată depistării celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, fără permis, ori autovehicule neînmatriculate – încălcări care constituie infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și care sunt pedepsite, conform Codului Penal, cu închisoarea.

"În acest sens, exemplificăm cazul unui tânăr de 20 de ani, din Mureșenii Bârgăului, depistat în noaptea de 12/13 decembrie a.c., în jurul orei 01.30, la volanul unui autoturism în care se mai aflau alte 5 persoane. Autoturismul a fost oprit pentru control de polițiștii Serviciului Rutier,  pe drumul național 17, în localitatea Tureac. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Cei șase tineri, dintre care două fete, toți din comuna Tiha Bârgăului, cu vârste cuprinse între 17-20 de ani, au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în afara locuinței, după ora 23.00. Cuantumul sancțiunilor aplicate conform Legii 55/2020 este de 4.000 de lei", se arată în comunicatul IPJ BN.

Conducătorul auto este cercetat în cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infracțiunii de conducere cu alcoolemie.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5