Tineri implicați! Proiecte, dezbateri și alegeri în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud

Casa Argintarului a găzduit prima Adunare Generală a Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud din acest an școlar, prezidată de Alexandra Florina Gherasim -  președinte interimar, Ana Elena Pop  - secretar executiv interimar și vicepreședintele Alin Saicu.

Tinerii implicați, cu inițiative și energii bune au avut pe agenda de lucru prezentarea Raportului de activitate, dezbateri pe tema noii Legi a Educației, dar și a Statutului elevului.  

Lenuța Cozma, șef Birou de Siguranță Școlară, a  prezentat proiectul “Tăcerea e tot violență”, derulat de Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, iar comisarul șef Ovidiu Miclăuș din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud a punctat campaniile pe care instituția le derulează în școlile din județ. De asemenea, Ovidiu Puiu a evidențiat aspecte ale parteneriatului dintre Europe Direct Bistrița-Năsăud și  Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud.

“Este o întâlnire plină de idei și dezbateri menite să îmbunătățească procesul educațional la nivelul județului nostru. (...) Ne dorim ca după această Adunare Generală, fiecare președinte al Consiliului Școlar al Elevilor al școlii din care face parte să transmită ideea de reprezentare a elevilor în școala lui. Lansăm calendarul de alegeri pentru funcțiile vacante din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud. În județul Bistrița-Năsăud, există 26 de licee, iar la începutul acestui an școlar noi am verificat câte Consilii Școlare ale Elevilor erau active. La momentul acela existau foarte puține, aproximativ trei, și din septembrie până astăzi ne-am axat sută la sută pe capacitarea consiliilor școlare ale elevilor. Astfel, astăzi am reușit să avem 16 consilii școlare ale elevilor active, care funcționează conform regulamentelor interne ale Consiliului Național al Elevilor. Ne propunem ca până în decembrie să capacităm toate școlile din județul Bistrița-Năsăud și să organizăm sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți, ceea ce nu s-a desfășurat niciodată județul nostru”, ne-a declarat Alin Saicu, elev la CNLR Bistrița și vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean al Elevilor își dorește o cât mai bună colaborare cu administrațiile publice locale și promovarea unor proiecte în parteneriat.

         Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud a participat, luna aceasta, la seara dedicată Consiliului Elevilor din România care s-a desfășurat în grădina Palatului Elisabeta, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu. Consiliul Național al Elevilor se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Custodele Coroanei din anul 2017.

De asemenea, la Cluj-Napoca au fost dezbătute amendamentele aduse Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor, Metodologia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor din Consiliul Elevilor, precum și Regulamentul de Organizare și Funcționare a consiliilor școlare junior.

*** 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul oamenilor de bine de la Atelierul de Print, Perfect Gift, Tudor SRL și Mariana Impex STL.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5