Evenimente, ştiri din lumea creştină

* Preafericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj de condoleanţe mareşalului Seimului polonez Bronislav Komorowski şi naţiunii poloneze, în urma catastrofei aviatice de la Smolensk. ”Fie ca Domnul IISUS HRISTOS să aşeze sufletele lor în lumina Învierii Sale şi să consoleze familiile îndoilate”- se spune între altele în mesaj.

* Între 16 şi 21 aprilie ale anului curent, o delegaţie a Sinodului BOR a însoţit pe Preafericitul Patriarh Daniel într-o vizită canonică la Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei. Pe aeroportul din Madrid, delegaţia a fost întâmpinată de Episcopi ai regiunilor Europei occidentale şi de sute de credincioşi. La Madrid a fost pusă piatra de temelie a unei Catedrale Ortodoxe Române şi au avut loc contacte cu ierarhia ortodoxă română, ca şi cu autorităţile spaniole şi portugheze.

* În Marea Britanie, doi activişti atei Richard Dawkins şi Cristopher Hitchins au deschis o campanie online pentru arestarea Papei Benedict al XVI-lea cu prilejul vizitei pe care Sanctitatea Sa o va efectua în Marea Britanie în septembrie. Scandalul nu încetează să scadă în intensitate, după ce s-a descoperit între altele o scrisoare din 1985 în care actualul papă cerea să se muşamalizeze un cazde pedofilie „”pentru a salva onoarea Bisericii Universale”,

* Încrederea germanilor în Biserica Romano-Catolică a scăzut catastrofal în urma recentelor furtuni de care se servesc cu succes şi duşmanii mai vechi ai Bisericii. Abia 18% dintre germanii catolici se declară încrezători şi fideli acesteia, în timp ce în restul sociertăţii, procentele au scăderi dramatice, după cum comunică mass-media germană)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5