”PERFORMANTA SCOLARĂ LA ORICE NIVEL SOCIAL”

Fundaţia PROGRESS Bistriţa are plăcerea de a anunţa lansarea oficială a proiectului ”PERFORMANTA SCOLARĂ LA ORICE NIVEL SOCIAL”, proiect finanţat prin intermediul programului RAIFFEISEN Comunităţi.
Fundaţia PROGRESS îşi propune să instruiască în cadrul acestui proiect un număr de 60 de elevi provenind din medii vulnerabile, cu scopul de a-i ajuta să treacă cu rezultate bune la examenul naţional de capacitate. Elevii vor proveni din clasele a VII-a si a VIII-a, şcolile Avram Iancu şi Ştefan cel Mare din municipiul Bistriţa. Instruirea va consta în meditaţii la limba română si matematică. În acelaşi timp, profesorii implicaţi în proiect de la cele două şcoli vor participa la un workshop de folosire a metodelor inovative în predare, iar elevilor li se vor oferi si rechizitele necesare pentru participarea la instruire. Durata de implementare a proiectului este octombrie 2012 – mai 2013, iar valoarea totală a bugetului este de 24.603 RON. Finanţarea RAIFFEISEN comunităţi este de 18.988 RON, restul reprezentând cofinanţare din partea Fundaţiei PROGRESS.
Fundaţia PROGRESS este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2002 la Bistriţa, ale cărei domenii principale de activitate sunt tineretul si dezvoltarea comunitară. Fundaţia PROGRESS consideră că educaţia este principalul mijloc prin care comunităţile pot deveni prospere, iar indivizii îşi pot atinge potenţialul maxim de dezvoltare personală şi profesională. Mai multe informaţii despre activitatea noastră pot fi găsite la: www.progressfoundation.ro
Raiffeisen Bank a organizat în 2012 a doua ediţie a programului de granturi Raiffeisen Comunităţi, un program de finanţare a proiectelor locale de dimensiuni mici şi medii în comunităţile în care banca îşi desfaşoară activitatea. Scopul principal al acestei iniţiative este să sprijine financiar sau prin implicare directă (voluntariat, consultanţă), ONG-urile care au proiecte bune şi de interes pentru comunităţile locale. Programul foloseşte platforma de comunicare www.raiffeisencomunitati.ro, unde se găsesc toate informaţiile.
Cristina Hangea
Manager Proiect, [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5