Nouă copii intoxicaţi, la o şcoală din Negrileşti

sursa: Agerpres

Update ISU: În data de 2 aprilie a.c., la ora 11.18, s-a primit un apel în Dispeceratul Integrat I.S.U. – S.A.J. Bistriţa-Năsăud, în care asistenta medicală de la C.M.I. Negrileşti solicita asistenţă medicală pentru un copil cu stare de greaţă, cefalee, posibil intoxicat cu monoxid de carbon, copilul aflându-se afirmativ la C.M.I.
Timp de o oră, mai multe apeluri pe numărul unic de urgenţă au informat faptul că nouă copii ar prezenta simptome similare, astfel au fost alocate, progresiv, două echipaje SMURD, terapie intensivă mobilă şi prim ajutor şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Alţi şase copii s-au prezentat pe rând, însoţiţi de părinţi, la dispensatul medical din imediata apropiere a unităţii de învăţământ. În consecinţă, au fost alocate în sprijin alte două autosanitare aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Din fericire, copii sunt în afara oricărui pericol, la 14 dintre ei le-a fost administrat oxigen, iar după stabilizare, toţi cei 15 copii, cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, au fost transportaţi la C.P.U. Beclean pentru continuare investigaţiilor medicale.
În continuare, organele abilitate fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.
..........................................

Mai multe echipaje medicale s-au deplasat joi în jurul amiezii la Şcoala din comuna Negrileşti, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde mai mulţi copii dintr-o clasă au acuzat o stare generală alterată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de nouă copii dintr-o clasă cu 22 de elevi care prezintă stări de greaţă şi vărsături, însă nu se cunoaşte la această dată dacă este vorba despre o toxiinfecţie alimentară sau o intoxicaţie cu monoxid de carbon.

În ajutorul copiilor au plecat două echipaje ale SMURD şi două ale Ambulanţei, iar primul ajutor a fost acordat de către medicul de la dispensarul comunal şi asistenta medicală a şcolii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5