La Grupul Şcolar Silvic Năsăud,

Noul an şcolar poate începe chiar şi mâine

Pregătirile la Grupul Şcolar Silvic Năsăud, a sălilor de clasă, a laboratoarelor, a internatului sau a cantinei şi sălii de sport, pentru ca noul an de învăţământ să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, au luat sfârşit încă de săptămâna trecută. Potrivit directorului liceului – prof. Gavrilă Onul – “În aceste zile vom primi autorizaţia de funcţionare. De asemenea, sunt gata cu repartiţia de ore, pe 15 sept. vom definitiva şi orarul. Aşteptăm aprobarea finanţării proiectului de reabilitare GŞS – corp şcoală, o reabilitare capitală, finanţată prin MECT, fiind prevăzută o alocare, în primă tranşă, prin Hotărâre Guvernamentală, a sumei de 1,5 miliarde de lei vechi (adică 150.000 lei ron), valoarea totală a proiectului depăşind 10 miliarde lei (1.000.000 lei ron).

În acest sens s-au făcut toate demersurile la Inspectoratul Şcolar Judeţean privind transferul fondurilor. Avem deja autorizaţia de construcţie eliberată de Primăria oraşului, după primirea banilor putând demara lucrările de reabilitare a clădirii corpului şcolii" ” ne-a informat directorul Onul.

Tot de la dumnealui am aflat că în perioada de vară, în cadrul unităţii şcolare, au avut loc activităţi precum: asigurarea pentru două grupuri de sportivi din Cluj-Napoca a spaţiilor pentru pregătirea sportivă, cazare şi masă. Tot aici a fost găzduit şi grupul de elevi şi studenţi care au participat la acţiunea de voluntariat social “Sprijină-ţi aproapele”, pe o perioadă de o lună de zile, campanie în organizarea Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Familie în parteneriat cu Primăria oraşului.

“În paralel cu începerea şcolii pregătim demararea unui proiect cu Suedia, unde urmează să plece un grup de şapte elevi însoţiţi de prof. Geoconda Neamţ. Este vorba de un proiect de formare profesională de dobândire de competenţe în colaborare cu o şcoală de profil de lângă oraşul Örebro.

Grupul pleacă în 5 septembrie pentru două săptămâni, până pe 21 septembrie.

Mai pregătim, împreună cu un agent economic din localitatea Feldru, condiţiile pentru practica de toamnă care va începe în 16 septembrie, când, o parte din elevii liceului nostru vor pleca pentru o lună de zile practică, lucrări silvice, în Munţii Rodnei, pe Valea Anieşului” – ne-a mai spus prof. Gavrilă Onul – directorul GŞS Năsăud.

Specificăm, la rugămintea domnului director, faptul că toate lucrările de pregătire a şcolii pentru noul an de studiu (zugrăveli, reparaţii, igienizări etc.) s-au efectuat cu personalul şcolii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5