O barcă răsturnată pe lacul Colibița. Salvatorii ISU BN caută o persoană dispărută

În această după-masă, un bărbat a sesizat, prin 112, faptul că trei tineri au căzut în lacul Colibița. Din primele verificari efectuate, a reieșit faptul că cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 18-22 de ani, toți din Sânpaul, județul Mureș, ar fi ieșit cu o hidrobicicletă, pe lacul Colibița. La un moment dat, aceasta s-a răsturnat, iar cei trei au căzut în lac. Doi dintre tineri au ajuns la mal, iar cel de-al treilea, în vârstă de 22 de ani, a dispărut în apă, fiind căutat de către echipele de intervenție.
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sunt la fața locului și acționează în sprijin, pentru găsirea tânărului, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
Căutările tânărului căzut în apa continuă și la lăsarea întunericului, echipajul cu barca executa căutări la suprafață iar scafandrii executa scufundări în perimetrul stabilit, Imediat după ce s-a dat alarma, un pompier aflat în timpul liber pe alta ambarcațiune a luat coordonatele exacte pentru a stabili un perimetru de căutare, in zona în care a căzut în apa tânărul, a anunțat ISU BN.
Unul din cei doi tineri ajunși la mal prezenta hipotermie (temperatura apei lacului este de aproximativ 5 grade Celsius) și a fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD. Tânărul este constient și stabil.
Potrivit ISU BN, la fața locului intervin pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, cu un echipaj de pompieri cu barcă, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipajul de terapie intensiva mobilă. A fost alocat și echipajul de scafandri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5